Compleet Zakelijk
Image default
Auto-industrie

Hoe kies je de beste kinderwagen

Het kiezen van de beste kinderwagen voor je pasgeboren baby kan net zo overweldigend en tijdrovend zijn en in sommige gevallen net zo duur aanvoelen als het kopen van een tweedehands auto.

Het belangrijkste is dat pasgeboren baby’s de eerste zes maanden plat moeten liggen om de ontwikkeling van longen en wervelkolom te bevorderen. Daarom wil je een kinderwagen met een reiswieg (of wieg) of een kinderwagen met een verstelbare rugleuning.

In het ideale geval kun je er later ook een zitje van maken. Sommige reiswiegen zijn geschikt om ’s nachts in te slapen, zodat je in de eerste maanden geen aparte reiswieg hoeft aan te schaffen.

Wat is het verschil tussen een kinderwagen met verstelbare rugleuning en een reiswieg?

Er zijn slaapwagens die 180 graden achterover kunnen leunen, maar de meeste ouders die voor het eerst gaan reizen, kiezen om een aantal redenen voor een reiswieg.

Reiswiegen worden geleverd met goede matrassen en vulling, en bieden veel meer speelruimte dan een kinderwagen met een gordel. Je kunt een reiswieg ook gebruiken voor dutjes en af en toe een nachtje slapen in plaats van een reiswieg.

Over het algemeen voelen reiswiegen robuuster en veiliger aan dan kinderwagens wanneer je onderweg bent. Ze kunnen echter volumineus zijn en je zult ze al na zes maanden ergens moeten opbergen (of doorverkopen). Als je weinig ruimte hebt, kun je een reiswieg overwegen die je later in een zitje kunt veranderen.

Moet ik een reissysteem kopen?

Het lijkt misschien een dure aankoop, maar een reissysteem (een onderstel waarop je een reiswieg, een kinderwagen en een autostoeltje kunt bevestigen) zal je goed van pas komen vanaf de geboorte tot drie of vier jaar oud. De mogelijkheid om een autostoeltje op het frame van een kinderwagen te bevestigen zonder de slapende baby te storen, kan alleen al de investering waard zijn. Reiswiegen zijn echter vaak omvangrijker dan gewone kinderwagens of buggy’s, dus je moet wel bedenken waar je alle onderdelen wilt opbergen voordat je investeert.

Welke functies moet ik zoeken in een kinderwagen voor pasgeborenen?

We hebben al gezegd dat je een kinderwagen nodig hebt die plat kan liggen, maar je kunt ook een reiswieg overwegen die speciaal ontworpen is om ’s nachts in te slapen als je van plan bent om de eerste maanden vaak te reizen. Zonneschermen met extra ventilatiepanelen zijn handig voor kinderen die in de zomer geboren worden; regenhoezen worden meestal standaard meegeleverd, maar controleer altijd wat er in de doos zit.

 

Een slim vouwmechanisme dat je met één hand kunt bedienen, kan handig zijn als je de Maxi cosi kinderwagen vaak in en uit de kofferbak moet halen of als je hem thuis moet opbergen om ruimte te besparen. Kies een formaat en gewicht dat bij jou, je huis en je auto past, en bedenk hoe vaak je de kinderwagen de trap op en af moet tillen. Let ook op de opbergruimte van de kinderwagen zelf: een grote boodschappenmand kan handig zijn als je luiers moet inslaan bij de plaatselijke winkel.

https://www.gratis-artikel-plaatsen.nl/het-kopen-van-een-kinderwagen-vereist-kennis/