Compleet Zakelijk
Image default
Auto-industrie

Wat is een matras topper?

Voordat we uitleggen hoe je er een gebruikt, laten we eerst de basis behandelen. Wat is een matras-topper, en waarom heb je er een nodig?

In het kort, een matras topper is een verwijderbare, gedempte laag die is ontworpen om boven het matras en onder de lakens te passen.

Ze variëren in materiaalsoort, hoeveelheid kussen, afmetingen, en meer. Zoals je zou verwachten, kan het gevoel van de ene matras topper naar de andere sterk verschillen. 

En net als de matras, gaat het op de top van; er is geen one-size-fits-all matras topper die gaat om tegemoet te komen aan ieders comfort niveau.  

Wat is het nut van een Matras Topper?

Binnenkant van matras topper Ondanks de grote verscheidenheid van matras toppers op de markt van vandaag, ze zijn allemaal ontworpen om een centrale functie te dienen: het verstrekken van een extra laag van luxe en comfort aan jouw matras. Ze kunnen worden opgebouwd uit meerdere lagen materiaal en helpen ondersteuning, pluche, of beide te bieden aan het matras. 

Matras toppers zijn eenvoudig aan te brengen en zijn een geweldige manier om een betere nachtrust te krijgen zonder dat je een nieuw bed hoeft te kopen.

In vergelijking met de aankoop van een nieuw matras, kan het investeren in een matras topper in plaats daarvan een veel meer kosteneffectieve oplossing. 

Hoe vaak moet je een matras topper vervangen?

Onze toppers zijn gemaakt om lang mee te gaan en zullen jou vele nachten van zalige slaap geven met de juiste nazorg. Zorg ervoor dat je de onderhoudsinstructies volgt bij het wassen en drogen van jouw topper en dat jij jouw topper uitschudt en draait wanneer je het beddengoed vervangt. Wij raden je aan een matrasbeschermer te gebruiken om de levensduur van jouw topper te behouden.

Het reinigen van een matras topper

Controleer voordat jij de topper gaat reinigen altijd het wasetiket op het product voor duidelijkheid over wastemperaturen en de geschiktheid van het gebruik van bleekmiddel, drogen in de droogtrommel en chemisch reinigen. Let vooral op de geschiktheid van jouw topper voor wassen en/of chemisch reinigen. Gezien de grootte en de diepte van de vulling van toppers, adviseren wij gebruik te maken van een professionele wasservice bij de plaatselijke stomerij. Hun wasmachines en drogers met grote capaciteit zijn het meest geschikt voor de grootte van dit product. Om de topper in topconditie te houden, raden wij aan hem om de 6 maanden te wassen.  Bewaar toppers die pas gereinigd zijn altijd in een ademende zak. 

 

Kan een matras topper gewassen worden?

Mag een matras topper in de wasmachine? Onze microvezel-, holvezel-, wol- en donzen toppers kunnen allemaal in de wasmachine, maar we raden je aan ze voor een professionele reiniging op te sturen voor het beste resultaat.

 

Hoe reinig ik een traagschuim matras topper

De hoes van een traagschuim topper kunt u in de wasmachine wassen. Hoe jij jouw topper ook wast, droog hem in de droogtrommel om te voorkomen dat de vulling gaat klonteren.