Compleet Zakelijk
Image default
Auto-industrie

Zo maak je je witte sneakers schoon!

Hoe kan dat? Je sneakers waren afgelopen week nog spierwit? De eerste weken was je nog zo voorzichtig met je nieuwe schoenen en nu zijn ze langzaam vies geworden. Nieuwe schoenen kopen laat je portemonnee even niet toe. Geen stress! In dit artikel wordt er beschreven hoe je je witte sneakers weer als nieuw kan maken!

1. Klop je sneakers af om zand en loszittend vuil te verwijderen.

Check ook of de binnenkant van je sneakers zand- en vuilvrij zijn. Mocht het blijken dat er kauwgom onder je zolen plakt, dan kun je ze insmeren met pindakaas. Laat de pindakaas een aantal minuten intrekken en schraap vervolgens met een vork de kauwgomresten van de zolen af. Spoel de zolen daarna voorzichtig af met warm water zonder de boven- en zijkant van de sneakers nat te maken.

2. Voordat je naar de volgende stap gaat is het belangrijk om eerst uit te zoeken van welk materiaal je sneakers gemaakt zijn.

De meeste witte sneakers zijn gemaakt van kalfsleer. Maar ook suède en nubuck sneakers zijn veel voorkomende materialen. Wil je suède en nubuck schoonmaken? Nubuck schoonmaken is het belangrijk om te weten dat je de schoenen niet nat mag maken. Door je sneakers nat te maken kunne er vlekken ontstaan. Het is beter om deze materialen met een klein borsteltje schoon te maken door met een cirkelbeweging over het plekje vuil te wrijven. Veeg daarna met een doge doek over het plekje en herhaal het proces. Kalfsleer kun je daarentegen wel nat maken. Deze sneakers kun je het beste schoonmaken met een zachte spons en wat zeep. Vermijdt agressieve schoonmaakmiddelen en ruwe materialen die het leer kunnen beschadigen.

3. Bij witte sneakers horen ook witte veters.

Je kunt je veters weer eenvoudig wit maken door ze in een bakje met kokend water te laten weken. Voeg hier was- en bleekmiddel bij toe en laat de veters een aantal minuten rusten. Dek het bakje vervolgens goed af en schudt het een aantal keer goed op en neer. Zijn je veters nog steeds niet wit? Gooi ze dan op een hoge temperatuur in de wasmachine!

4. Heb je hardnekkige vlekken op je sneakers die je niet weg krijgt met alleen zeep en water?

Dan kun je gebruik maken van een speciale sneaker cleaner. Deze zijn verkrijgbaar bij diverse winkels en online shops. Lees wel altijd goed de gebruiksaanwijzing voordat je de cleaner gebruikt en test het eerst op een onopvallende plek om te voorkomen dat je sneakers beschadigd raken.

5. Na het schoonmaken van je sneakers is het belangrijk om ze goed te laten drogen.

 Zet ze niet in direct zonlicht of bij een warmtebron zoals een radiator. Hierdoor kan het materiaal krimpen of beschadigen. Laat de sneakers op een droge plek rustig aan de lucht drogen. Stop er eventueel krantenpapier in om de vorm van de sneakers te behouden en om het vocht te absorberen.

Met deze stappen kun je jouw witte sneakers weer als nieuw maken en kun je weer met trots over straat lopen met jouw witte pareltjes aan je voeten.

https://sneakersreinigen.nl/suede-en-nubuck-schoenen-schoonmaken/