Compleet Zakelijk
Image default
Kleine bedrijven

Zo bescherm je jouw kabels op kantoor

Het beschermen van je kabels op kantoor is erg belangrijk. Een kabel kan namelijk beschadigd raken, waardoor bijvoorbeeld kortsluiting kan ontstaan. Ook kan er iemand over kabels struikelen, hierdoor kan iemand ernstige verwondingen oplopen. Maar hoe zorg je er nu voor dat je jouw kabels beschermt en de omgeving veilig maakt? In dit artikel wordt onder andere verteld over krimpkousen van wkk-europe.

Het gebruik van kabelgoten

Het gebruik van kabelgoten is een erg populaire manier om kabels te beschermen en tegelijk uit het beeld weg te werken. Kabelgoten zijn lange kunststof buizen die langs de muren of langs het plafond kunnen lopen. Je kunt ze erg gemakkelijk zelf plaatsen. Het is wel verstandig om een extra bescherming te plaatsen bij de uiteinden, deze zijn namelijk erg kwetsbaar.

Het bundelen van kabels

Je kunt je kabels op verschillende manieren aan elkaar binden, bijvoorbeeld door het gebruik van een kabelbinder of een klittebandstrip. Op deze manier zorg je ervoor dat de kabels niet in de knoop raken en dus niet beschadigen. Ook zijn ze makkelijker weg te stoppen als je ze aan elkaar bindt, hierdoor struikel je er niet gemakkelijk over.

Een kabelbeschermer om de kabels

Een kabelbeschermer is een soort huls die om een kabel heen kan worden gedaan. Dit zorgt ervoor dat de kabel niet wordt blootgesteld aan dingen als vuil en water. Kabelhulzen zijn beschikbaar in heel veel soorten maten en lengtes, hierdoor past er altijd wel een op de kabel die je wilt beschermen. Kabelbeschermers zijn ook zeker aan te raden als er dieren op het kantoor rondlopen.

Het toevoegen van krimpkousen

Wil je de kabels buiten het gebouw neerleggen? Dan moeten ze goed beschermd worden tegen allerlei weersomstandigheden. Hiervoor kun je het beste een krimpkous aanschaffen. Deze hoes wordt om de kabel heen geschoven en vervolgens verwarmt. Hierdoor krimpt het materiaal en wordt ervoor gezorgd dat de kabel stof- en vochtvrij blijft.  Wil je dus je kabels beschermen op je kantoor? Dan is het gebruik van een kabelgoot zeker aan te raden. Ook het bundelen van kabels en het gebruik van kabelbeschermers is slim. Het toevoegen van een krimpkous is aan te raden als de kabel wordt blootgesteld aan verschillende weersomstandigheden.

 

https://www.wkk-europe.nl