Compleet Zakelijk
Image default
Bedrijven en samenleving

3 Workshops voor teambuilding op de werkvloer

Teambuilding kan helpen om vertrouwen te scheppen, conflicten te verminderen, communicatie aan te moedigen en de effectiviteit van de samenwerking te verhogen. Bovendien levert teambuilding een bijdrage aan meer betrokken werknemers, wat goed is voor de bedrijfscultuur en de winstgevendheid.

Lees hier snel verder voor drie workshopideeën en hoe je ze kan toepassen in je bedrijfscultuur. Selecteer er een paar om in de agenda van het bedrijf te zetten, zodat je afwisseling en plezier kan toevoegen aan de gebruikelijke brainstormsessies en projectgerichte vergaderingen!

Visieborden

Maak een creatieve ruimte vrij voor werknemers om hun eigen visieborden te maken. Visieborden kunnen worden gezien als een visuele voorstelling van hoe je jezelf wilt voelen over iets wat je wilt bereiken. Dit is dus ook wel een manier om dingen die in je zitten tot leven te brengen. Hiermee geef je jouw medewerkers de kans geven om hun eigen visiebord te maken, wat een oefening is in abstract denken. Daarnaast dient het als een manier om hen te helpen hun wegen en inspiratie voor persoonlijke groei te leren verkennen, zowel binnen de organisatie als individueel. 

Wil je voor de teamontwikkeling op de werkvloer een uitgebreide analyse laten uitvoeren, dan kan een extern multidisciplinair team jouw organisatie hierbij ondersteunen. Kijk eens op Insights Discovery om meer te weten te komen over de werkwijze van BeMotion. 

Lunchen en leren

Dit is een leuk idee om 1 keer in de maand te doen! Kies een dag waarop alle teamleden van jouw afdeling een uur lang samenkomen om intern te “netwerken”. Verzorg een lunch of vraag iedereen om een maaltijd mee te brengen om er een speciaal evenement van te maken. Vervolgens deelt elk teamlid een belangrijk project waar ze aan werken. De rest van het team heeft hierbij de mogelijkheid om constructieve feedback en nieuwe ideeën geven.

Deze vorm van open dialoog versterkt zowel het gevoel van kameraadschap als de mate van samenwerking tussen de verschillende teams. Veel grotere bedrijven hebben namelijk vaak afdelingen die niet goed op de hoogte zijn van wat andere teams precies doen. Dit kan leiden tot een silo organisatie, wat vaak niet goed is voor het bedrijf, noch voor de medewerkers! Deze workshop kan helpen om werknemers eraan te herinneren dat hun collega’s waardevolle bronnen zijn waar ze zich toe kunnen wenden.

Zelfverdediging

Het is belangrijk om te onthouden dat niet alle workshops werkgerelateerd hoeven te zijn. Sterker nog, het is zelfs beter al sommige dat niet zijn! Dit zorgt er namelijk voor dat teamleden zonder de werkdruk plezierige momenten kan hebben op de werkvloer. Dit zal ertoe leiden dat teamleden elkaar beter kunnen leren kennen in buitenwerkactiviteiten. 

Denk bijvoorbeeld om een workshop voor zelfverdediging te organiseren en om werknemers te laten  zien dat je geeft om hun lichamelijke beweging en algehele welzijn, zowel binnen als buiten het kantoor.

 

https://www.bemotion.nl/werkwijze-insights-discovery/