Compleet Zakelijk
Image default
Transport en logistiek

De belt conveyor: snel en geluidsarm

Indien je een snel en energiebesparend systeem zoekt voor jouw bedrijf, kun je een belt conveyor op maat laten maken. Het is een transportbandsysteem dat niet alleen snel en energiebesparend is maar ook onderhoudsarm. Daarbij is gebruik gemaakt van een hygiënische materiaalkeuze met veel aandacht voor veiligheid.

In diverse branches kun je deze handige transportband gebruiken, uiteraard in de voedselsector maar ook in de logistieke sector en de FMCG-productieprocessen (fast moving consumer goods) waarbij allerlei producten ingepakt worden voor de alledaagse consument. Door de wisselende producten (nieuwe geuren, nieuwe verpakkingen) moeten er vaak ook aanpassingen gemaakt worden aan de belt conveyor.  

 

Aanpassingen eenvoudig dankzij modulair systeem

Deze aanpassingen kun je eenvoudig doen, veranderende productieprocessen zijn geen probleem want de belt conveyor bestaat uit losse onderdelen die eenvoudig aangepast en gewisseld kunnen worden. 

Wanneer je een belt conveyor aanschaft, wordt deze geleverd met een handige gebruiksaanwijzing, daardoor ben je geen onnodige kosten kwijt voor een monteur bij installatie, maar kun je hem zelf in elkaar zetten. 

Het is aan te raden om zelf diverse reserve-onderdelen op te slaan in je loods. Bij een defect kun je deze dan eenvoudig snel vervangen. Indien je dit toch niet zelf kunt, kun je ook binnen 24 uur een technicus ter plaatse laten zijn zodat het productieproces niet te lang stil hoeft te liggen.

Diverse andere systemen

Naast bovengenoemd systeem kun je nog diverse andere systemen installeren denk daarbij aan de chain conveyor en de rollenbaan. Voor elk productieproces is een aparte transportband. De leverancier van de transportbanden kan je alles vertellen.

Tot slot: kies je voor een belt conveyor? Dan heeft deze enorm veel voordelen. Je kunt er namelijk veel gewicht op kwijt: tot wel 1000 kilogram. Het PU, PVC of kunststof is makkelijk schoon te maken. Bovendien produceert een dergelijk systeem zeer weinig geluid, dat is prettig voor de werknemers die eraan werken. Kortom, een efficiënte oplossing voor vele productieprocessen!

 

 

https://www.fssolutions.nl/conveyors/belt-conveyor/