Compleet Zakelijk
Image default
Bedrijven en samenleving

Kantoor opleuken doe je met onderstaande tips!

Waarschijnlijk breng je een groot gedeelte van je tijd door op kantoor. Het zou daarom erg zonde zijn als jouw kantoor niet de plek is waar je graag deze tijd doorbrengt. Natuurlijk kan het kantoor vaak niet tippen aan de sfeer en gezelligheid thuis, maar met een paar simpele trucs kan je het kantoor wel opleuken. Op deze manier wordt de werkruimte een stuk leuker om in te werken en je tijd door te brengen. Hoe je dat doet? Dat vertellen we je in deze blog. Lees snel verder. 

Creëer een gezellige ‘chill-ruimte’ 

Om te beginnen is het ontzettend belangrijk dat alle medewerkers een ruimte hebben waar ze even kunnen ontspannen. Wij noemen dit ook wel een ‘chill-ruimte’. Dit is niet alleen ontzettend mooi voor het oog, maar het zorgt ook nog eens voor een verhoging van de productiviteit. Medewerkers komen op deze manier namelijk even tot rust en kunnen de hersenen even laten rusten. Je creëert al heel eenvoudig een chill ruimte door een hoek uit te kiezen in het kantoor en deze op te leuken met wat items. Denk hierbij aan een koffiezetapparaat, lounge stoelen, radio cd speler en een tafelvoetbal-tafel. Zo kunnen de medewerkers onder het genot van een muziekje gezamenlijk een kop koffie drinken. Koffie op? Dan gaat iedereen weer netjes aan het werk! 

Breng kleur op de werkvloer 

Ten tweede is het belangrijk om kleur toe te voegen aan de ruimte. Als je het aandurft, probeer dan maar eens gekleurde kantoormeubelen. De meeste mensen kiezen voor standaard kleuren of houden het allemaal zwart of wit. Begin bijvoorbeeld met je huidige bureaustoelen in te ruilen door gekleurde bureaustoelen. 

 

Gekleurd meubilair staat tevens erg leuk in vergaderruimtes. Kies hier ook voor leuke, gekleurde stoelen. Zo krijgt de ruimte meteen een frisse look. Probeer het maar eens uit! 

Kantoorplanten 

Daarnaast is het ook ontzettend belangrijk om de ruimte te voorzien van genoeg groen. Voeg daarom verschillende soorten kantoorplanten toe. De kantoorplant in een bloempot op je bureau, hangend aan het plafond of in de vorm van een grote palmboom in het sociale hart van het kantoorpand. Er zijn opties zat. Naast het feit dat kantoorplanten ontzettend mooi en leuk ogen, hebben ze ook nog eens een positief effect op het brein van de werknemers. Een groene omgeving werkt namelijk kalmerend en zorgt ervoor dat de lucht schoon blijft. Genoeg redenen om je kantoorpand groen te maken. 

Eyecatchers

Eyecatchers geven je kantoorinrichting toch net even dat beetje extra wat jouw kantoorruimte bijzonder en sfeervol maakt. Denk hierbij aan opvallende dingen zoals een mooie auto in de entree van je kantoorpand of een grote schilderij bij de ingang. Zorg er wel voor dat je eyecatchers gebruikt die ook passen bij jouw bedrijf en het kantoorpand. Als je zakelijk en professioneel wilt overkomen, moet je de eyecatchers ook op deze manier houden.