Compleet Zakelijk
Image default
Bedrijven en samenleving

Welke stappen moet je doorlopen om de perfecte powerpoint te maken?

Als je een presentatie gaat geven wil je je publiek boeien en enthousiasmeren. Of misschien wil je ze ervan overtuigen een product of dienst af te nemen. In alle gevallen is het essentieel dat je publiek zich niet verveelt en dat je boodschap goed overkomt. Een goede powerpointpresentatie kan daarbij helpen. Met deze stappen creëer je in een handomdraai een professionele presentatie. Zo kun je een PowerPoint maken die je desgewenst vaker kunt gebruiken. Onderschat het belang van een goede presentatie niet. Een slechte powerpointpresentatie leidt af van je verhaal en doet afbreuk aan je geloofwaardigheid. Dat geldt ook voor spelfouten of een ouderwetse vormgeving. Een powerpoint achterwege laten is ook geen optie. Dan mist je publiek namelijk een visueel aanknopingspunt. Het is tegenwoordig immers heel normaal om een digitale presentatie te houden, en het zou vreemd zijn om het zonder te doen. Wil je liever niet zelf aan de slag met het maken van een powerpoint? Sla dan onderstaande tips over en laat een professional van pptsolutions.nl je powerpoint voor je maken.

 

Doel en vormgeving

Voor je aan de slag gaat met het in elkaar zetten van je powerpoint zul je eerst na moeten denken over het doel van je presentatie. Nieuwe medewerkers voorlichten over de OR is iets heel anders dan een investeerder overtuigen van je product. Nadat je hebt vastgesteld wat het doel van je presentatie is, zul je je ook moeten verdiepen in je publiek. Zijn ze geïnteresseerd in je verhaal of moet je ze eerst nog overtuigen van het feit dat je presentatie echt de moeite waard is? Hoe oud is je publiek, en wat is hun motivatie om naar jou te komen luisteren? Zodra je dat helder hebt kun je starten je PowerPoint maken. Schrijf je argumentatie of boodschap in steekwoorden op en structureer daar je hele presentatie omheen. Je kunt immers niet alle informatie op één dia zetten, of je hele verhaal vertellen met behulp van slechts twee of drie dia’s. Verdeel de informatie daarom goed over het aantal dia’s. Overlaad je publiek daarnaast niet met tekst en informatie, maar gebruik je powerpointpresentatie als kapstok voor je praatje. Wissel tekst en afbeeldingen af met interactieve elementen. Begin je presentatie bijvoorbeeld met een stelling of vraag, en kom daar op het einde op terug. Of verwerk een korte quiz in je presentatie. Let op: het interactieve gedeelte moet altijd nut hebben in relatie tot de boodschap van je powerpoint!

 

De perfecte powerpoint laten maken

Creatievelingen kunnen zich vaak helemaal uitleven op het maken van een presentatie. De juiste teksten schrijven, mooie afbeeldingen en interessante filmpjes toevoegen, het hoort er allemaal bij. Word je hier niet blij van? Dan is het de moeite waard een PowerPoint maken uit te besteden. Benader bijvoorbeeld de communicatieafdeling eens. Wellicht hebben zij nog een format liggen dat je direct kunt gebruiken. Of misschien heeft je leidinggevende nog een presentatie die je kunt updaten. Is dat niet het geval? Neem dan contact op met de experts van PPT Solutions, zij kunnen jou snel aan de perfecte powerpoint helpen.

 

 

Tip: 123zaken.nl is de plek voor zakelijke kennis en business!