Compleet Zakelijk
Image default
Coöperaties

Zelf een logo maken of een logo laten maken?

DIY of een logo laten maken?

Je wilt graag een uniek logo laten maken voor je bedrijf? Anders zat je niet op deze pagina. Maar toch twijfel je om zelf te experimenteren in je avonduren. Maar is dit slim? Is een logo laten maken door een professionele partij te duur? Of wat houdt jou tegen? Na het lezen van dit artikel wil jij jouw logo laten maken.

Fout 1: Pixelbestanden zijn niet professioneel

Je bent zelf begonnen met het maken van een logo. Je doet dit bijvoorbeeld in Paint of een vergelijkbaar programma. Maar wist je dat je hier geen vectorbestanden mee kan exporteren? Dit zijn bestanden die ten allen tijden scherp blijven, hoe groot of klein je ze ook maakt. Je wilt jezelf niet uiten als een amateur. Dit is een van de grootste redenen waarom jij een logo moet laten maken door een professionele partij.

Fout 2: .JPEG-bestanden versus .PNG-bestanden

Het is belangrijk om als ondernemer over de juiste logo bestanden te beschikken. Jouw logo wil je overal terugzien, zowel online als offline. Je kunt het beste voor de meeste doeleinden PNG-bestanden gebruiken. In dit type bestandsformaat heeft het logo geen ‘achtergrond’, waardoor je het gemakkelijk voor alle doeleinden kunt gebruiken zonder dat je eerst een achtergrond moet laten verwijderen. 

Fout 3: te veel kleurgebruik

Een logo laten maken met veel kleur? Dit kan, alleen wordt dit in de meeste gevallen afgeraden omdat het geen toegevoegde waarde heeft. Gemiddeld worden er twee tot drie kleuren gebruikt in een professioneel logo ontwerp. Uit onderzoek blijkt dat mensen die zelf een logo maken ruim zes kleuren gebruiken. Het beste advies wat wij je kunnen geven is om het juiste kleurpalet te kiezen samen met designdonut.nl.

Een van dé meest gewaardeerde partijen in Nederland is ‘designdonut.nl. Dit platform biedt iedere ondernemer grafisch vormgeving voor een eerlijke prijs. Hier kun je dus ook een bedrijfslogo laten ontwerpen, dit voor een vaste prijs van 97 euro. Binnen 48 uur worden de eerste concepten opgeleverd, je kunt gebruik maken van een onbeperkt aantal aanpassingen en je krijgt gegarandeerd het beste resultaat.

http://designdonut.nl