Compleet Zakelijk
Image default
Bouw en onderhoud

4 redenen om als bedrijf voor dakcoating te kiezen

Of je nu een eenmanszaak hebt, of juist een grote logistieke dienstverlener bent; je bedrijfspand is een van die zaken waar je zo nu en dan aandacht aan moet besteden. Het bedrijfspand moet namelijk niet alleen van binnen schoon en opgeruimd zijn, maar ook van buitenaf moet het er netjes uitzien. Overweeg je om het dak van jouw bedrijfspand te vervangen, maar twijfel je of je dit volledig moet vervangen of wilt laten coaten? In dit artikel bespreken we de voordelen van coaten ten opzichte van vervangen.

Het kostenplaatje

Een van de eerste dingen waar je als manager, bedrijfsleider of CEO naar kijkt is het kostenplaatje. Wat kost het als ik het dak volledig laat vervangen, ten opzichte van het laten coaten? We kunnen je alvast één ding verklappen; een dak coaten is vele malen goedkoper dan een compleet dak vervangen. Dit komt doordat een dak vervangen veel arbeidsintensiever is en er meer materialen nodig zijn. Kies je voor dakcoating, dan kan dit vaak al binnen één werkdag gerealiseerd zijn. Een specialist komt dan het dak van jouw loods, bedrijfspand of magazijn coaten met speciale acrylaatverf die een beschermende laag over jouw dakpannen legt. Veel beter voor de portemonnee en je dak zal er nog vele jaren tegenaan kunnen. Vaak scheelt dit al zo’n 50 tot 70% in prijs ten opzichte van helemaal vervangen!

De snelheid

Zoals beschreven in voorgaande alinea is de snelheid waarmee een dak gecoat wordt vele malen hoger dan wanneer van een bestaand dak alle dakpannen vervangen moeten worden. Ook wanneer het om een plat dak gaat is coaten veel voordeliger.

Het gemak

Als manager wil je liever niet te veel bezig zijn met langlopende onderhoudsafspraken en procedures; dingen moeten gewoon snel geregeld worden! Een coating is in dat opzicht veel makkelijker te implementeren dan een dak vervangen. Je hoeft namelijk de dagelijkse werkzaamheden niet stil te leggen of te verplaatsen en het oude dak blijft gewoon liggen. Kies voor een deskundige partij als Het Zuiden Coatings om deze werkzaamheden snel en efficiënt uit te laten voeren.

De hoge kwaliteit

Denk je ‘goedkoop is duurkoop’? Niets is minder waar, want een goedkope dakcoating gaat zeker vijftien jaar mee. De hoge kwaliteit van een goede dakcoating maakt dit dus zeker de investering waard. Het is feitelijk een goedkoop alternatief voor dakwerkzaamheden waar jouw bedrijf nog jaren profijt van heeft.

https://hetzuidencoatings.nl/