Compleet Zakelijk
Image default
Werkgelegenheid

Thuiswerken in de tuin doe je met deze 5 tips!

Sinds de verschrikkelijke Corona pandemie is het thuiswerken normaal geworden. En gelukkig maar! Want een dag of twee thuiswerken is ontzettend ideaal. Wat hierbij wel erg belangrijk is; het creëren van een fijne werkplek. In deze blog geven we je 5 tips om een fijne werkplek in te richten in de tuin. De zomer begint er weer aan te komen en dat betekent dat we weer heerlijk gaan genieten in de tuin! Lees snel verder. 

Genoeg privacy 

Om te beginnen is het belangrijk dat je genoeg privacy creëert in de tuin. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van een bamboe scherm. Op deze manier kun jij heel toegankelijk, in alle vrijheid, je werk doen zonder dat je gestoord wordt door die lieve buurman die altijd even een praatje komt maken. Daarnaast hebben zulke schermen ook vaak geluidsisolerende eigenschappen. Wel zo fijn natuurlijk wanneer je even moet concentreren. 

Overkapping

Onder een overkapping werk je aangenaam. Je hebt namelijk geen last van de weerspiegeling van de zon op je scherm. Daarnaast zit je met een overkapping altijd droog! Als je dus in het najaar en de winter ook comfortabel wilt werken in de achtertuin, is het slim om een overkapping te plaatsen. Plaats er nog een extra muurtje bij of schuifdeuren, zodat de warmte langer blijft hangen en je bent klaar! 

Creëer meerdere zitjes 

Raak je nogal snel je focus kwijt? Dan is het erg belangrijk om regelmatig van werkplek te wisselen. Zo krijg je namelijk nieuwe prikkels die weer voor nieuwe inspiratie zorgen. Creëer daarom verschillende zitjes in de tuin waar je comfortabel met een laptop of boek kunt zitten. Schrijf de planning uit aan de grote eettafel op het terras en doe ideeën op voor een nieuw project in de hangstoel. Hoe tof is dat?! 

Installeer de nodige voorzieningen 

Daarnaast is het natuurlijk erg belangrijk dat je werkplek voorzien is van de nodige voorzieningen. Denk hierbij aan elektriciteit, internet, verwarming en eventueel ventilatie. In de meeste gevallen werkt je wifi verbinding van thuis ook prima in de tuin, maar soms is het toch beter om een externe wifi-punt te plaatsen in de tuin. Dit zorgt ervoor dat je een sterkere verbinding hebt in de tuin. Erg handig wanneer je een snelle internetverbinding nodig hebt voor je werk. 

Decoratie 

Tot slot is het belangrijk dat je je werkruimte natuurlijk zo aantrekkelijk mogelijk maakt. Dit doe je heel eenvoudig door een kleurenpalet te kiezen dat past bij je persoonlijke smaak. Overweeg daarnaast ook om planten en andere kunstwerken op te hangen om de ruimte op te fleuren.