Compleet Zakelijk
Image default
Zakelijke dienstverlening

De voordelen van het uitbesteden van fulfilment

Als je gebruik maakt van e-commerce kanalen om jouw goederen te verkopen, zal het bedrijfssucces niet alleen afhangen van de kwaliteit van het product, maar ook van de implementatie van jouw fulfilment diensten. Wanneer jouw bedrijf zich ontwikkelt en de omzet toeneemt, kan het echter ingewikkeld zijn om deze processen in-house uit te voeren. Het uitbesteden van fulfilment kan vele voordelen opleveren. In dit artikel zetten we de belangrijkste op een rijtje. 

Focus op de groei van jouw bedrijf 

Het orderproces is een tijdrovend proces dat tijdens de groei van jouw bedrijf de capaciteit van jouw personeel en werkuren te boven kan gaan. Je krijgt immers te maken met meer bestellingen en artikelen die sneller de schappen uitgaan. Op dit moment kun je de orderafhandeling beter overlaten aan professionals, terwijl jij je volledig kunt concentreren op de groei van jouw bedrijf. 

Verbeter jouw klantenservice 

De klantenservice is een vitaal aspect in het orderverwerkingsproces. Een uitstekende klantenservice kan de zorgen van klanten behandelen en retouren verwerken. Wanneer je werkt met professionele dienstverlening voor je fulfilment, kun je op een efficiënte manier aan de slag met alles dat te maken heeft met het verzendproces, de retouren, uitwisselingen en terugbetalingen.

Houd de bedrijfsstructuur slank 

Met de fulfillment uitbesteden zorg je ervoor dat jouw organisatie zich niet bezig hoeft te houden met het inhuren en opleiden van werknemers om het orderverwerkingsproces uit te voeren. Dit is een tijdrovend proces dat tevens voortdurend moet plaatsvinden om uitvoerend personeel op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen. Bovendien hoef je niet te investeren in in alle hulpmiddelen en apparatuur die het personeel nodig zou hebben om bestellingen efficiënt te verzamelen, in te pakken en te verzenden. 

Verlaag de verzendkosten

Veel fulfilment bedrijven hebben de opslagfaciliteiten op strategische plekken en bezorgen in grote getale, waardoor de verzendkosten aanzienlijk kunnen worden verlaagd. Bovendien kunnen ze hierdoor de verzendtijden beperken en zijn jouw klanten sneller voorzien van hun bestellingen. 

Betere technologie en inventarisbeheer

Wanneer je een samenwerking aangaat met een professionele dienstverlener op het gebied van fulfilment, profiteer je van hun voorraadbeheersysteem dat voorzien is van de nieuwste technologieën op het gebied van het verwerken en verzenden van jouw bestellingen. Hiermee worden de risico’s op verzendfouten verminderd en ben je gegarandeerd van een nauwkeurige en efficiënte orderverwerking. Dit heeft onder meer impact op het accuraat volgen van de voorraadniveaus, betalingsverwerkingen en de pick- en orderprocessen.