Compleet Zakelijk
Image default
Coöperaties

Interessante interieur trends 2022

Net zoals veel dingen in de wereld, blijven ook de interieur trends zich telkens ontwikkelen. De kleuren veranderen, maar ook meubels en designs worden anders. In deze blog wordt er meer verteld over de interieur trends van 2022. Bij een interieurspecialist als bij Daudi kan je ook terecht voor interieurontwerpen.

Meer groen

Een van de grote trends in de woon- en interieurwereld is het naar binnen halen van de kleur groen. Denk aan groene muren, meubels en natuurlijk planten. Vooral veel mensen halen steeds meer planten naar binnen in hun interieur. Dit maakt de woning sfeervol en levendig.

Duurzamer wonen

Een andere grote trend in het wonen is duurzaamheid. Er worden steeds meer duurzame producten binnenshuis gebracht. Er kan worden gedacht aan het hergebruik van meubels en het kopen van meubels in kringloopwinkels. De ‘bio’-trend is dan ook een van de meest ontwikkelde trends als het aankomt op duurzaamheid! Deze trend is dan natuurlijk ook ontstaan door de toegenomen interesse in de klimaatverandering. Zo wordt er meer gebruikt gemaakt van teruggewonnen hout, maar ook glas en plastic dat gerecycled is. 

Thuiskantoor 

De volgende trend is vooral als gevolg van de corona pandemie: het thuiskantoor. Veel mensen waren verplicht om thuis te werken tijdens de COVID-19 crisis. Het is dan ook een trend geworden om een eigen, gerenoveerde, thuiskantoor te creëren. Veel werkende mensen zijn overgegaan op het hybride werken en willen dan ook graag een eigen plekje waar zij zich volledig kunnen concentreren op hun werk. Een eigen gemaakt thuiskantoor is hier dan uiteraard perfect voor. Daarnaast is het aangeraden om een werkplek te scheiden van een woonruimte. Probeer dan ook niet vanaf de bank te werken. Zo kan er altijd een onderscheid gemaakt worden tussen de werk- en woonomgeving!

Warme kleuren

Een andere trend met betrekking tot kleuren is het gebruik van warme kleuren in het interieur. Denk bijvoorbeeld aan beige, bruintinten maar ook rode kleuren zijn snel in trek bij de consument. Vooral tijdens de herfst- en wintermaanden zijn deze tinten zeer populair. Zo is het een optie om de muren deze warme kleuren te geven, maar ook het beddengoed of andere meubelstukken worden vaker in deze kleuren gekozen. Ook op Instagram worden deze kleuren steeds vaker gebruikt bij nieuwe interieurtrends.

Goud

In samenhang met de vorige trend, is goud ook steeds populairder aan het worden. Vooral bij meubels en accessoires komt dit materiaal steeds vaker voor. Goud kan voorkomen als glans, maar ook mat of messing. Goude accessoires creëren een chique, warme sfeer in de ruimte. Het kan dan ook goed gecombineerd worden met de warmere kleuren die in het kopje hierboven genoemd zijn. Goud is een perfect accentkleur die met veel tinten gebruikt kan worden, waardoor het nét een beetje extra touch geeft aan de woonomgeving. 

 

https://daudiconcepts.nl/