Compleet Zakelijk
Image default
Elektronica en elektriciteit

Eigen winkel beginnen

Een eigen winkel beginnen is een spannende reis. Een reis met hobbels, maar met een goede voorbereiding, doorzettingsvermogen, inspanning en reflectie kom je een heel eind. Voor wie wil beginnen is er veel waar je aan moet denken. Hier een overzicht van wat er zoal komt kijken als je voor het eerst een winkel gaat beginnen.

Te nemen stappen

Voor het beginnen van een eigen winkel moet je een aantal stappen doorlopen. Als je dit niet goed doet, gaat het feest namelijk niet door of loopt het al snel uit op een fiasco. Jammer en vooral ook onnodig. Als je namelijk de juiste stappen doorloopt, met gebruik van het juiste zakelijk instinct, kan het zeker wel goed komen. Risicoloos is niets, maar je kunt de succesfactor wel enorm vergroten. De te nemen stappen hier op een rijtje:

  • Volg ten eerste de stappen, zie ondernemersplein.nl, die er nodig zijn voor het starten van een eigen bedrijf. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het ondernemersplan waarin ook de marketing, strategie en het financiële plan in zit.
  • Ga het gebied waar je de winkel wil starten onderzoeken. Zit je doelgroep daar?
  • Goede plek voor de winkel gevonden? Zoek dan een geschikt winkelpand.
  • Ga vervolgens weer naar ondernemersplein.nl voor het overzicht aan stappen voor het beginnen van een winkel.
  • Kijk hoe het zit met de APV (Algemene Plaatselijke Verordening). Hier staat bijvoorbeeld in waarvoor een vergunning nodig is in jouw pand. Houd je verder ook aan de wet.
  • Doe onderzoek naar de opties van een mogelijk webwinkel.
  • Neem medewerkers aan.

Kassa bestellen e.d.

Financieel inzicht is noodzakelijk bij het ondernemen, maar een goed proces voor de geldstroom is net zo goed essentieel. Het is daarom belangrijk dat je denkt aan bijvoorbeeld een kassa bestellen. Niet zomaar een kassa bestellen, bij een kassa bestellen moet je goed opletten welke kassa zorgt voor het beste verkoopproces. Dit geldt eigenlijk bij elke inkoop die je doet. Doe het bewust en zorg ervoor dat je goed inkoopt: met de gewenste kwaliteit en een prijs waar je genoeg marge hebt.

https://www.twelve.eu/kassa-kopen/