Compleet Zakelijk
Image default
Elektronica en elektriciteit

ritregistratiesysteem om bijtelling 2022 te voorkomen

Het is voor veel zzp’ers en ondernemers een zorg. Ga ik bijtelling betalen dit jaar, of doe ik dat niet? En ik het niet doe, hoe toon ik dan aan dat ik niet meer dan 500 kilometer privé heb gereden? De Belastingdienst kan namelijk op de stoep staan. Maar omdat het handmatig bijhouden van een ritregistratie een enorme klus is, je bent er zo een uur per week mee bezig ofwel 52 uur per jaar, kiezen automobilisten steeds vaker voor een geautomatiseerde oplossing. Een digitaal ritregistratiesysteem.

 

Bijtelling 2022

Bijtelling is een concept dat de zakelijke rijder de mogelijkheid geeft om tegen betaling van een vast bedrag ook privé ritten te laten maken. Uiteraard moet de werkgever dat wel toelaten, én het moet zin hebben. Heb je al een tweede auto in het gezin waar je over bijtelt, ga je voor het milieu en kies je de fiets of het OV? Dan wil je liever niet bijtellen.

Bijtelling in 2022 is voor voertuigen op (deels) fossiele brandstof 22 procent. Dat is het al jaren. De elektrische rijder betaalt 16% bijtelling in 2022 over de eerste 35.000 euro van de cataloguswaarde. Alles hierboven wordt met 22 procent bijgeteld.

 

Ritregistratiesysteem

Op het moment dat u besluit niet bij te willen tellen, maakt een ritregistratiesysteem uw leven een stuk makkelijker. Aan de hand van GPS worden de locaties bepaald waar u start en stopt, adressen worden automatisch genoteerd en uw kilometers. Ook zorgt de digitale ritregistratie ervoor dat u uw ritten als zakelijk of privé kunt classificeren. U hoeft dus nooit meer iets te schrijven.

 

GPS tracking

De basistechniek die wordt gebruikt voor sluitende rittenregistratie is GPS tracking. Deze techniek maakt gebruik van satellieten die om de aarde draaien en precies de locatie van uw voertuig kunnen bepalen. En de locatie van de GPS tracker wordt gekoppeld aan een adres. En omdat er constant verbinding is, zijn exacte ritten perfect terug te kijken. Waar heeft u file gereden? Waar reed u te hard? Alles is eenvoudig terug te zien én te exporteren met uw ritregistratiesysteem.

 

https://www.trackjackeurope.com/rittenregistratie/