Compleet Zakelijk
Image default
Energie

Energieopslag in een aggregaat

Energieopslag binnen een aggregaat

Energieopslag is bij aggregaten een steeds vaker terugkomend aspect. En dat betekent goed nieuws voor het klimaat. Een aggregaat is een apparaat dat dient als mobiele stroomtoevoer. In verschillende situaties is het van groot belang dat er een aggregaat (ook wel generator genoemd) beschikbaar is. Denk bijvoorbeeld aan ziekenhuizen, in de bouwsector of in fabrieken. Zelfs evenement kunnen er gebruik van maken. Hoe meer generatoren met een duurzame energieopslag er beschikbaar komen des te beter dat is voor het milieu.

Hoe werkt energieopslag in een aggregaat?

Een aggregaat werkt normaal gesproken op diesel. De verbrandingsmotor heeft deze brandstof nodig om continu te draaien en een ‘steady’ vermogen te leveren. Maak je gebruik van een generator die daarnaast gebruik maakt van energieopslag dan is dat een duurzame oplossing. Door middel van een grote accu naast de verbrandingsmotor heb je twee soorten van aandrijving.

Zo efficiënt mogelijk gebruik maken van energieopslag

Je kunt het gebruik van de energieopslag en de verbrandingsmotor perfect op elkaar afstemmen. Zo kun je de meest optimale resultaten behalen. Denk bijvoorbeeld aan een bouwterrein waarbij ‘s nachts alleen de lampen en eventuele beveiligingscamera’s van stroom voorzien hoeven te worden. Het zou dan zonde zijn om de hele nacht de verbrandingsmotor te laten draaien. Je kunt kiezen om op dat moment de accu in te schakelen en alleen op piekmomenten overdag de originele motor van het aggregaat te gebruiken.

Een nog groenere oplossing

Uiteraard is het combineren van een accu met een verbrandingsmotor in een aggregaat al een duurzame oplossing. Echter kun je nog een stap verder gaan als je een schoner milieu wilt stimuleren. Zo kun je bijvoorbeeld gebruiken maken van een aggregaat die met drie onderdelen werkt: zonnepanelen, een accu en een verbrandingsmotor. Eerst wordt de hernieuwbare stroom van de zonnepanelen gebruikt om de apparaten aangesloten op de aggregaat van stroom te voorzien. Daarna dient de accu hetzelfde doel. Als allerlaatste optie kan de originele verbrandingsmotor dan nog de energie verzorgen. Deze vorm van energieopslag zorgt voor een uiterst groene oplossing.

Werk samen met een deskundige

Een verstandige keuze is om je te laten informeren over alle verschillende mogelijkheden als het gaat om energieopslag. Er zijn in aggregaten onderling veel keuzes te maken en het is verstandig om een expert hierbij te laten meedenken. Je weet dan zeker dat jij de beste oplossing krijgt voor jouw situatie. Wat je ook kiest: een aggregaat met energieopslag is goed voor het milieu.

https://www.bredenoord.com/nl/kennis/energie-opslag/