Compleet Zakelijk
Image default
Financiële diensten

Hulp van een kredietverzekeraar krijgen

Ondernemen is risico’s nemen. Alleen hoef je de risico’s natuurlijk niet onnodig op te zoeken. Daarom is het aan te raden om de hulpmiddelen te gebruiken die je daarvoor tot je beschikking hebt. Als het bijvoorbeeld om de kredietwaardigheid van je afnemers gaat, kan de hulp van een kredietverzekeraar veel voor je betekenen. Die helpt je om de zaken net wat soepeler te laten verlopen zonder veel werk.

Verzekeren tegen betalingsproblemen

Je kunt je verzekeren tegen betalingsproblemen, alleen wil je dan weten: wat kost een kredietverzekering? Door de verzekering af te sluiten kan je tegen een aantrekkelijke prijs voorkomen dat iemand die jou niet kan betalen jou meetrekt de afgrond in. Jij kan namelijk de duur van de uitbetaling van facturen gewoon stabiel houden omdat de verzekeraar je opvangt bij zulke problemen. Je weegt de verzekeringspremie dus af tegen dit voordeel.

Het toetsen van bedrijven

De kredietverzekeraar kan natuurlijk veel meer dan alleen maar een verzekering voor je afsluiten. Hier zitten ook specialisten die weten hoe het met de kredietsituatie van bedrijven gesteld is. Zij kunnen jouw afnemers gemakkelijk voor je toetsen. Het voordeel daarvan is dat je dan dus inzicht krijgt in de afnemers waar je zaken mee kunt doen en de afnemers die minder geschikt zijn. Wil je dan toch een risico nemen, dan past de verzekering daar goed bij.

Meer stabiliteit realiseren

Met de hulp van de verzekeraar maak je ook je eigen onderneming sterker. Wat je doet is zorgen dat je meer stabiel bent. Zo kan je zorgen dat de betalingsduur van je facturen binnen de gestelde termijn blijft en daar ook stabiel op blijft hangen. Op die manier kan je net wat gemakkelijker zaken doen omdat je altijd weet dat je de middelen hebt om zelf wel aan de verplichtingen te voldoen.