Compleet Zakelijk
Image default
Horeca

Gids voor het kopen van roestvrijstalen werktafels

Is een werktafel RVS niet gewoon een werktafel? Bij de aankoop van roestvrijstalen tafels moet je rekening houden met verschillende variabelen. De onjuiste roestvrijstalen tafel kan zowel de snelheid van de bediening als de kwaliteit van je keuken beïnvloeden. Waar moet je allemaal op letten? Dat lees je hier!

Hoeveel wordt de tafel gebruikt?

RVS werktafels zijn verkrijgbaar bij bedrijven zoals horecacentrumbrabant.nl. De toepassing zal helpen bij het bepalen van de dikte van het staal. De standaardmaten zijn 14, 16 en 18, waarbij 14 de dikste is en 18 de dunste. Natuurlijk is 14 gauge ook de duurste. Als je van plan bent om de tafel regelmatig te gebruiken voor grote dingen, is 14 gauge zeker de juiste keuze. Gebruik je de tafel niet zoveel? Dan is 18 gauge misschien een betere keuze.

Heb je een onderplank nodig?

De tafels zijn standaard voorzien van een onderplank of dwarsschoren aan de achterzijde. Als je van plan bent om dozen of andere dingen onder de tafel op te bergen, is een onderplank een goed idee. Als je van plan bent om andere items of afval op te bergen, zijn kruisschoren aan de achterkant wellicht de beste optie. Denk na over je specifieke toepassing en wat daarbij het meest zinvol is.

Hoe lang wil je de tafel gebruiken?

Dit is waar het roestvrijstalen type in het spel komt, en er zijn twee basisalternatieven. 304 roestvrij staal is van hogere kwaliteit, met ongeveer 18% chroom en 0,08% koolstof. 430 roestvrij staal is van inferieure kwaliteit, moeilijker te buigen en bevat ongeveer 17% chroom en 0,12% koolstof. De hoeveelheid chroom in het staal heeft invloed op de corrosieweerstand, daarom is 304 duurzamer vanwege het hogere aandeel. Het gebruik van een magneet is een snelle en eenvoudige techniek om te bepalen welk type roestvrij staal je hebt. 304 roestvrij staal is niet magnetisch, maar 430 roestvrij staal zal een magneet aantrekken.

Heb je aanpassingen of upgrades nodig?

Roestvrijstalen tafels hebben een breed gamma aan mogelijke configuraties. Standaard upgrades omvatten een backsplash, drop-in spoelbak, enkele of dubbele bovenplanken, zwenkwielen en roestvrijstalen poten. Hoewel ze allemaal kosten met zich meebrengen, kunnen ze ook aanzienlijke arbeidskosten besparen tijdens het bereiden en serveren van eten.

 

https://www.horecacentrumbrabant.nl/