Compleet Zakelijk
Image default
Financiële diensten

Hoe kun je in zilver beleggen?

Edelmetalen zoals zilver worden al lang beschouwd als een alternatief voor typische activa zoals aandelen en obligaties. Wanneer de economie geconfronteerd wordt met aanzienlijke inflatiedruk, wenden sommige beleggers zich tot zilver om hun risico’s af te dekken of om defensiever te beleggen. Je kunt zilver kopen om je in te dekken tegen inflatie. Waar moet je op letten? Dat lees je hier!

Munten of baren

Je kunt op verschillende manieren in zilver beleggen. Je kunt bijvoorbeeld munten of baren kopen. Je hebt ze in je bezit en kunt ze indien nodig gebruiken of verkopen. Zilver is over het algemeen vrij eenvoudig te verkrijgen. Je kunt het kopen in fysieke winkels of zelfs online. Let er wel op dat je bij een vertrouwde verkoper koopt. Op deze manier krijg je een eerlijke deal.

Zilver futures

Zilver futures zijn een eenvoudige manier om te speculeren op de stijgende of dalende prijs van zilver zonder het gedoe van fysiek zilverbezit. Je kunt het zilver zelfs fysiek in ontvangst nemen, maar dit is niet de traditionele manier voor futures handelaren. Vanwege de hefboomwerking in futures contracten, zijn zilver futures een aantrekkelijke manier te beleggen. Om een ​​relatief grote positie in zilver te krijgen, heb je relatief weinig kapitaal nodig. Als zilver futures de goede kant op gaan, kun je snel veel geld verdienen. Dit betekent dus ook dat je snel veel geld kunt verliezen als de markt tegen je werkt. Voor beginnende beleggers wordt het daarom ook afgeraden om te investeren in futures.

Wat is de beste timing om in zilver te investeren?

Verschillende factoren dragen bij aan de aanhoudende stijging van de zilverprijs. Wanneer het aanbod van zilver lager is dan de vraag, kan de prijs van zilver stijgen. Deze toename kan worden weerspiegeld in de toegenomen productie van een bedrijfstak. Er zijn nog andere momenten waarop de prijs van zilver stijgt. Inflatoire omstandigheden en zelfs een recessie drijven de zilverprijzen op. Het meest recent voorbeeld is de COVID pandemie. Veel mensen kopen zilver om hun vermogen af ​​te dekken. Het is dus een goede tijd om te beleggen in zilver!

 

https://www.doijerkalff.nl/