Compleet Zakelijk
Image default
Milieu

Waarom kiezen voor een kunstgras kinderspeelplaats?

Waarom kiezen voor een kunstgras kinderspeelplaats?

Wanneer je op zoek bent naar een veilige en leuke plek voor je kinderen om te spelen, kun je een kunstgras speeltuin overwegen. Dit betekent dat ze met dit gras het hele jaar door gebruikt kunnen worden, zelfs als het regent. Het is bovendien een valveilige ondergrond die niet veel onderhoud vergt.

 

Wat is het verschil met gewoon gras?

 

Het heeft veel extra voordelen boven natuurlijk gras, vooral op plaatsen waar veel kinderen rondspelen. In tegenstelling tot natuurlijk gras behoudt het kunstgras zijn vorm en krijgt het geen kale plekken, zelfs niet als er veel kinderen over lopen. Ook vraagt kunst gras weinig tot geen onderhoud. Je hoeft het gras niet te maaien of te bemesten. Dit gras is ook Uv-bestendig, wat betekent dat het niet verkleurt als het aan veel zonlicht wordt blootgesteld. Als het veel regent, wordt het gras vaak modderig en kunnen kinderen er niet op spelen. Dit zal dit geen probleem zijn, want het water stroomt er dwars doorheen.

 

Voordelen voor een kinderspeelplaats:

 

1. Veiliger Het is veiliger dan traditionele speelplaats ondergronden

 

Een van de grootste voordelen voor een kinderspeelplaats is dat het veel veiliger is dan traditionele speelplaats oppervlakken. Dit komt omdat dit gras minder kans op verwondingen geeft. Als een je kind bijvoorbeeld valt, loopt het minder kans gewond te raken dan wanneer het op gewoon gras of beton valt.

 

2. Het is duurzamer

 

Het is duurzamer dan natuurlijk gras, wat betekent dat het meer slijtage kan doorstaan. Dit is belangrijk, vooral als je speelplaats vaak gebruikt wordt.

 

3. Onderhoudsarm

 

Het heeft geen regelmatig onderhoud nodig, in tegenstelling tot traditionele speelplaats ondergronden.

 

4. Milieuvriendelijk

 

Het is gemaakt van gerecycleerde materialen en kan weer gerecycleerd worden als het tijd is voor vervanging.

 

5. Rendabel

 

Op lange termijn is het betaalbaarder dan traditionele speelplaats oppervlakken.

 

Veiligheid voor kinderen

 

Het is gemaakt van synthetische materialen die ontworpen zijn om duurzaam te zijn en lang mee te gaan. De kunstgrassen voldoen aan alle veiligheidseisen die gelden voor kunstgras waar kinderen op kunnen spelen. Dit betekent dat het op geen enkele manier schadelijk is voor de gezondheid van je kind. Er worden geen rubber korrels gebruikt als vulling. De grassprieten zijn ook zacht, dus er is geen gevaar voor verwonding als je kind valt terwijl het erop speelt. Bovendien is het gras doorlatend, zodat water zich niet op het oppervlak verzamelt en een gevaar voor uitglijden vormt.