Compleet Zakelijk
Image default
Nieuws en media

Word op chromebook

Iedereen die in het computertijdperk met tekstverwerking in aanraking komt is waarschijnlijk opgegroeid met het alom tegenwoordige programma Microsoft Word, als onderdeel van het Microsoft Office pakket is het al jaren de marktleider in tekstverwerking en niemand dezer dagen verwacht te werken met computer waar Word niet standaard op geïnstalleerd is. Toch zijn er enkele problemen mee, het programma werd namelijk ontwikkeld door Microsoft voor hun eigen platform Windows en is daardoor niet compatibel met andere platformen. Wie bijvoorbeeld met Apple computers werkt kan het programma niet gebruiken, althans dat was de situatie tot voor kort!

Microsoft Word op je Chromebook gebruiken

Hoe werkt dit nu allemaal praktisch gezien? Wel dit gaan we nu uitleggen voor iedereen die zijn eerste stappen zet in de Chromebook richting. Eerst beantwoorden we de vraag wat is een Chromebook? en Hoe werkt Chrome OS op je laptop? Hiervoor beginnen we met de basis, namelijk het verschil tussen de toestellen die we vandaag kennen. Ten eerste kent iedereen wel de vaste personal computer, of het nu om een vaste blok gaat met een scherm, toetsenbord en muis eraan gekoppeld of een all-in-one zoals een iMac, het blijft een computer die op een bureau staat en dus niet mobiel is.

De alledaagse laptop is een computer met soms evenveel geheugen en capaciteit maar een mobiele unit, van kleine 11 inch laptops tot grote laptops die zowat voor alles kunnen worden gebruikt. Na het introduceren van de eerste iPhone ging er echter een nieuwe markt open, de smartphone was niet meer weg te denken uit het dagelijks leven en werd een vervanging van de laptop in vele gevallen, mensen hadden ineens geen laptop meer nodig om hun mails te lezen, op internet een opzoeking te doen, hotels en restaurants tot zelfs vliegtuigtickets reserveren, daarbovenop bleef de smartphone ook gewoon een telefoon en kon je er dus gewoon even mee telefoneren naar iedereen.

Word op je smartphone of laptop

Aangezien de smartphone gebruik maakt van apps die gewoon als vierkante tegeltjes op je scherm verschijnen kon je dus snel een programma of app openen voor éénder welke reden. Echter waren voor complexere dingen toch nog laptops nodig of was het wel handig om een net iets groter scherm te hebben in plaats van je telefoon. Uit die noodzaak ontstond de tablet! Met een combinatie van een smartphone en een tablet is in wezen de noodzaak voor een echte complete computer voor vele mensen weggevallen, enkel mensen die specifiek op de computer werken voor hun werk of met zeer complexe zaken bezig zijn als webdesign, foto- en videobewerking was een personal computer in de vorm van een vaste computer en/of laptop nog noodzakelijk, hierdoor kwam de markt van de laptops en zeker de goedkopere zogenaamde netbooks in een diep verval terecht, ze waren gewoon overbodig geworden.

Alternatieven voor Word

In de hele personal computer geschiedenis zijn er door de jaren enkele alternatieve programma’s uitgebracht door concurrenten van Microsoft, namen zoals Google docs en anderen hebben diverse programma’s op de markt gebracht om mensen die een ander platform gebruiken verder te helpen.

In recentere jaren echter bleek dat er mede door het opkomen van smartphones na de lancering van de eerste iPhone ook andere platformen zeer populair werden, bekende namen zijn vooral Android en Google Chromebook. Waar je als Apple gebruiker tot voor kort eigenlijk best de zogenaamde “Open Office” kon downloaden waar dan een pakket in zit met verscheidene programma’s om toch aan je office behoeften te voldoen, is het nu mogelijk de standaard MS Office programma’s aan te kopen voor bijna alle platformen van Mac OS tot Android en dus ook Chromebook laptops die gebaseerd zijn op de Google omgeving.

https://ptindustrieelmanagement.nl/