Compleet Zakelijk
Image default
Personeelszaken

De voordelen van een recruitmentbureau

Langdurig openstaande vacatures en het niet kunnen vinden van de juiste mensen, dat is een groot probleem bij veel bedrijven. Een optie om toch de juiste mensen te werven is het inzetten van een recruitmentbureau. 

Inmiddels maakt ruim een derde van de bedrijven gebruik van een recruitmentpartner. Met name voor vacatures die moeilijk ingevuld kunnen worden, is de investering om de recruitment uit te besteden zeker lonend.

Maak jij nog geen gebruik van een recruitmentbureau, neem het dan in overweging. Het biedt je verschillende voordelen.

Tijdsbesparing

Een recruitmentbureau neemt het wervingsproces voor je uit handen. Dit proces kan zeer tijdrovend zijn in de huidige markt. Kies voor het inzetten van een recruitmentbureau, dan scheelt dat je een boel werk. Niet alleen het vinden van kandidaten, maar ook het selectieproces, zoals het voeren van de eerste gesprekken, het natrekken van referenties en andere screenings, neemt een recruitmentbureau meestal voor je uit handen. 

Duidelijke kosten

Bij de meeste recruitmentbureaus betaal je pas een bepaald bedrag als het nieuwe personeelslid wordt aangenomen. Daar waar het zoeken naar de juiste persoon veel tijd, en dus kosten met zich mee kan nemen, weet je bij het inschakelen van een recruitmentbureau waar je aan toe bent.

Grotere kans op succes

Een recruitmentbureau zal er alles aan doen om de juiste kandidaat te vinden. Immers krijgen zij pas betaald als jullie nieuwe medewerker wordt aangenomen. Zij zullen dan ook hard hun best doen om op korte termijn geschikte kandidaten aan te dragen. 

Expertise

Kies je voor een gespecialiseerd recruitmentbureau dat vaker mensen werft met dezelfde functie als de functie die jij graag wilt invullen, dan kun je rekenen op de expertise van het bureau. Zij weten direct het kaf van het koren te scheiden. Vooral een recruitmentbureau dat gespecialiseerd is bepaalde functies, weet precies hoe ze de kennis en vaardigheden kunnen toetsen van een kandidaat. Stel je zoekt een Java developer, hoe weet jij of die persoon ook daadwerkelijk kan wat die persoon zegt? Daar heb je inhoudelijke kennis voor nodig die je van een gespecialiseerd recruitmentbureau kunt verwachten.

Netwerk

Recruitmentbureaus hebben vaak toegang tot een breed netwerk aan kandidaten en kunnen helpen bij het bereiken van kandidaten die anders misschien niet beschikbaar zouden zijn voor een bepaalde functie. Vooral als je kiest voor een recruitmentbureau dat is gespecialiseerd in een bepaalde functie of branche, hebben zij vaak al een groot netwerk aan potentiële kandidaten opgebouwd. 

 

Zoek een gespecialiseerd recruitmentbureau

Kies je ervoor om de recruitment uit te besteden, kun je het beste gaan voor een recruitmentbureau met een duidelijke focus. Alleen dan profiteer je van alle bovengenoemde voordelen.

Heb je bijvoorbeeld vacatures openstaan voor operators? Kies dan voor een gespecialiseerd bureau, zoals procestechniek.nl.