Compleet Zakelijk
Image default
Personeelszaken

Ga op zoek naar juridische vacatures, zoals juridisch medewerker

Heb je een juridische studieachtergrond? Ben je op zoek naar een uitdagende startersfunctie of naar een vervolgstap in je carrière? Kijk dan eens naar de juridische vacatures. Voor afgestudeerden van het mbo, hbo en de universiteit zijn er interessante juridische vacatures. Ook als je nog bezig bent met je opleiding kun je een juridische bijbaan nemen die je goed met je studie kunt combineren. Dit is een goede manier om werkervaring op te doen, vooral als je na je studie fulltime in dit vakgebied aan de slag wilt gaan! Hieronder worden een aantal juridische beroepen besproken, zodat je op zoek kunt gaan naar een juridische vacature die bij je past. Hieronder wordt uitleg gegeven over het beroep juridisch medewerker. Je kunt besluiten om een opleiding te volgen en om te solliciteren op een juridische vacature.

Wat houden de juridische vacatures van het beroep juridisch medewerker in?

Deze functie wordt ook wel paralegal genoemd. Je voert juridisch administratieve werkzaamheden uit. Hij of zij heeft net wat meer bevoegdheden dan een juridisch secretaresse. Daarom is dit een geweldige doorgroeimogelijkheid vanuit deze rol. Dan werk je zelfstandig en heb je wat meer kennis en autoriteit op juridisch gebied. De term “juridische medewerker” verwijst naar een verscheidenheid aan ondersteunende juridische rollen. Griffin, juridisch administratief medewerker en paralegal behoren tot de functies die in dit beroep worden bestreken. Doordat je nu weet wat onder het beroep valt, kan je makkelijker op zoek gaan naar juridische vacatures.

Nog meer informatie over juridisch medewerker voordat je naar juridische vacatures zoekt

Als juridisch administratief medewerker werk je bij de overheid en gemeenten. Je houdt je bezig met het verlenen van vergunningen, of werkt vaak ook op het gebied van bezwaar. de taken van deze juridisch medewerker zijn onder andere: dossieronderzoek verrichten, bewijsstukken voor de vergunningen controleren, de dossiergegevens aanvullen, ordenen en controleren op juistheid en volledigheid, correspondentie met de vergunningaanvrager, inwinnen van additioneel advies, literatuuronderzoek doen, het verlenen van de vergunning en een uitspraak over het bezwaar doen. De rol van de paralegal is cruciaal en kan veel verantwoordelijkheid met zich meebrengen. De paralegal kan effectief werken voor een advocatenkantoor, maar ze kunnen ook in dienst zijn van de overheid of het bedrijfsleven. Hopelijk begrijp je wat de functieomschrijving inhoudt, en als je besluit te solliciteren, kun je als juridisch medewerker zoeken naar juridische vacatures. Op internet vind je vele juridische vacatures.