Compleet Zakelijk
Image default
Zakelijke dienstverlening

3 dingen om over na te denken als je je eigen bedrijf begint

Een eigen bedrijf beginnen zal niet gemakkelijk zijn. Je zult lange uren moeten maken, waarschijnlijk voor weinig geld. Als je er nog steeds niet zeker van bent dat een eigen bedrijf voor jou geschikt is, zijn hier 3 dingen om over na te denken voordat je de eerste stappen zet.

 

Wat voor soort bedrijf wil je beginnen?

Als je eenmaal hebt besloten dat je een eigen bedrijf wilt beginnen, moet je beslissen wat voor soort bedrijf het wordt. Is er een bepaalde bedrijfstak waarin je wil werken? Wil je een dienst verlenen of een product verkopen? Verschillende soorten bedrijven hebben verschillende voor- en nadelen, dus het is belangrijk om na te denken over wat voor soort bedrijf je wilt beginnen en waarom. 

 

Doe eerst onderzoek

Als je beslist welk soort bedrijf je wil beginnen, moet je ook beslissen welk product of welke dienst je wil leveren. Je moet een goed begrip hebben van de sector waarin je wilt werken en de producten of diensten die de klanten willen en nodig hebben. Als je in een sterk gereguleerde sector zit, zoals de gezondheidszorg of de financiële sector, moet je er ook voor zorgen dat je de juiste regels en wetten volgt. Als je niet zeker weet wat het product of dienst moet zijn, kun je een paar verschillende opties proberen. Je kunt een dienst aanbieden zoals coaching of consulting die een probleem van de klanten kan helpen oplossen. Of je kunt een product aanbieden dat een probleem oplost dat veel mensen hebben. Zodra je beter weet wat je wilt gaan doen kun je gaan kijken naar de doelgroep wilt bereiken. Neem hier de tijd voor. Zo weet je zeker dat je potentiële klanten op de meest efficiënte manier aan zult spreken.

 

Schrijf je risico’s en obstakels op

Als je nadenkt over het starten van je eigen bedrijf, moet je ook de tijd nemen om je risico’s en obstakels op te schrijven. Wat zijn de mogelijke problemen waar je tegenaan zou kunnen lopen? Door nu over deze dingen na te denken, kun je jezelf erop voorbereiden om ze aan te pakken als en wanneer ze zich voordoen. Je moet bijvoorbeeld de administratie goed op orde houden en zaken als belastingaangifte niet vergeten. Hier denk je niet meteen aan als je iets wil starten, om meer te leren over waar je aan moet denken kan je ook altijd in gesprek gaan met andere ondernemers.