Compleet Zakelijk
Image default
Zakelijke dienstverlening

Wat doet een accountant nou precies?

Wat is nou precies een accountant? Voor velen een nog onbeantwoorde vraag, maar een accountant kan zeker voor een ondernemer van grote toegevoegde waarde zijn voor het bedrijf. Een accountant is namelijk iemand die de financiële administratie en boekhouding van een bedrijf of instelling controleert. Op deze manier heb je als ondernemer zijnde altijd iemand die hier mee bezig is en zorgt dat alle financiën op orde zijn. Daarnaast kunnen zij helpen met bepaalde vraagstukken als het gaat bijvoorbeeld overname of herstructurering van een bedrijf, zodat je nooit voor verassingen komt te staan.

Een accountant is een bescherm beroep. Wat inhoud dat niet zomaar iemand een accountant kan worden, maar dat je deze titel eerst moet verdienen. In praktijk betekent dit dat je als accountant in het Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA) accountregister moet staan.  Deze titel krijg je pas na jaren studie en de nodige praktijkervaring. Zo kan je zowel Administratieconsulent (AA) of Registeraccountant (RA) worden. Een AA accountant wordt je pas gemiddeld na 8 a 9 jaar studeren en een RA accountant zelfs pas na 11 tot 12 jaar. Een accountant houdt zich vooral bezig met de wet- en regelgeving rondom het jaarrekeningenrecht. Het controleren en opstellen is dan ook de hoofdtaak van een accountant. Een AA accountant is meestal actief bezig met het samenstellen, bijhouden en adviseren rondom jaarrekening, terwijl een RA accountant meestal de taak heeft om de jaarrekening te controleren.

Een accountant kan zeer waardevol zijn voor jouw bedrijf. Een accountantskantoor als WEA Naaldwijk kan bijvoorbeeld helpen met winstmaximalisatie voor jouw bedrijf door de unieke methode waar zijn mee werken. Hierdoor ben je bewuster bezig met de cijfers en kan er meer resultaat behaald worden. Op deze manier is jouw accountant echt een bedrijfsadviseur. Als accountant Westland hebben zij veel klanten in de agrarische sector, maar ook zzp’ers en de horeca zijn hen niet vreemd.

http://weanaaldwijk.nl