Compleet Zakelijk
Image default
Auto-industrie

Duurzame dozen voor je verpakking

Je verkoopt misschien producten die je moet verzenden of verstuurt van tijd tot tijd bijvoorbeeld promotiemateriaal. Je kunt er een duurzamere keuze voor maken door dozen op maat laten maken. Dozen op maat hebben veel voordelen wat duurzaamheid betreft. Je kunt ook nog kiezen voor een bedrukte doos op maat. Dat heeft natuurlijk niets te maken met duurzaamheid, maar heeft wel weer voordelen voor je naamsbekendheid en voor de ontvanger van je pakketje. We vertellen je meer over die voordelen op het gebied van dozen op maat en bedrukte dozen. 

 

Voordelen van dozen op maat

Als je kiest voor dozen op maat laten maken, kies je voor dozen die precies passen om wat je moet verzenden. Het maakt niet uit wat je moet versturen. Je kunt ook verschillende formaten dozen op maat laten maken als je verschillende dingen moet verzenden. Omdat de dozen precies het juiste formaat zijn, heb je geen vulmateriaal nodig voor je verzendingen. Vulmateriaal is meestal geen milieuvriendelijk materiaal. Bovendien gebruik je minder grote dozen, waardoor er meer pakketten in één verzending mee kunnen. Dat betekent dat er minder trips nodig zijn om jouw spullen te verzenden. 

 

Voordelen van bedrukte dozen

De dozen op maat hebben nog een voordeel: omdat ze op maat gemaakt worden, wordt er ook geen karton verspild om de dozen te maken. Maar ook de bedrukking heeft voordelen. Het is natuurlijk goed voor je eigen bedrijfspromotie. Je laat een logo op de dozen drukken en zo zal je logo overal zichtbaar zijn van verzending tot ontvangen. Maar ook voor de ontvanger is een bedrukte doos zien praktisch. Ze weten meteen wat ze kunnen verwachten of waar het pakket vandaan komt. Een bedrukte doos op maat is dus niet alleen goed voor naamsbekendheid, maar ook voor herkenbaarheid bij de ontvanger.