Compleet Zakelijk
Image default
Auto-industrie

Nitril en latex handschoenen

Als je wilt voorkomen dat je vuile handen krijgt kun je nitril handschoenen gebruiken. Deze wegwerp handschoenen zijn is in diverse varianten verkrijgbaar. Ze zijn toepasbaar bij beroepen waar met vet of chemische middelen wordt gewerkt, zoals de auto-industrie. Maar ook als je in de horeca of in de voedsel bereidende industrie werkt of een medisch beroep hebt, kun je niet zonder nitril handschoenen. Sommige soorten nitril handschoenen hebben een speciale kleur, zodat je weet voor welke toepassingen ze zijn ontworpen, de zogenaamde kleurcodering. Ook zijn er modellen verkrijgbaar in speciale uitvoeringen, zoals met lange manchetten of ruwe vingertoppen voor extra grip. Deze handschoenen zijn verkrijgbaar in alle gangbare maten, van XS tot XXL.

Latex handschoenen

Voor werk waarbij je de handschoenen na gebruik weg wilt gooien kun je ook latex handschoenen kopen. In vergelijking met nitril handschoenen wordt latex vaak net wat minder nauwsluitend ervaren. Daardoor is het gevoel met nitril handschoenen op een voorwerp wat beter. Dat is de reden waarom bij onderzoekswerkzaamheden vaak nitril handschoenen worden gebruikt, en bij productiewerkzaamheden latex handschoenen. Er bestaan ook vinyl wegwerphandschoenen. Die lijken sterk op nitril, maar hebben als nare eigenschap dat ze sneller irritatie op de huid veroorzaken en een mindere pasvorm hebben. 

Voedselbereiding

De meest toegepaste wegwerphandschoenen bij voedsel bereidende beroepen is de nitril of latex variant in de kenmerkende blauwe kleur. Dat zijn poedervrije handschoenen, die nauwsluitend zijn en niet gemakkelijk van de vingers glijden. Bij Medica Markt in de online webshop zijn wegwerphandschoenen in elke maat en van elk materiaal verkrijgbaar. Er zijn ook uitvoeringen die geschikt zijn voor speciale toepassingen. Bij grote bestellingen kan van aantrekkelijke kortingen worden geprofiteerd. Als je niet weet welke maat voor jou de beste is kun je daar eenvoudig achter komen door gebruik te maken van een handige maattabel. Die is op de website van Medica Markt te vinden.