Compleet Zakelijk
Image default
Auto-industrie

Hoe kunt u de juiste asfaltaannemer vinden?

Of het nu gaat over industriële of particuliere toepassingen, asfalt is een veelgebruikt materiaal met tal van verschillende doeleinden. Wanneer u begint met een uw project waarbij asfalt wordt gebruikt, wilt u er natuurlijk zeker van zijn dat u een aannemer vindt die verstand heeft van zaken. Om u te helpen in uw zoektocht naar de juiste asfaltleveranciers en -fabrikanten, zijn hier enkele tips om u te helpen een bewuste keuze te maken.

Ervaring met asfaltbestrating

Wanneer u op zoek gaat naar een geschikte partner voor uw project, dan is het belangrijk om te kijken naar de relevante ervaring. Er zijn asfalteerbedrijven die gespecialiseerd zijn in grote industriële projecten, zoals grote parkeerterreinen of autowegen, terwijl anderen alleen opritten en smalle straatjes in uitvoering brengen. Het is dus handig om voor een leverancier te kiezen die past bij uw project en kostenplaatje. 

Als u over een groot oppervlak asfalt wilt laten leggen, kunt u beter op zoek gaan naar een asfaltaannemer met ervaring in grote klussen. Zij zullen bovendien over de nodige apparatuur beschikken om snel te kunnen werken en zo de ontoegankelijkheid te beperken. Daarnaast is het wijs om uit te zoeken hoe lang de asfaltfabrikant al bestaat. Vraag ook naar referenties, want een verantwoordelijke asfaltfabrikant zal geen probleem hebben met een dergelijk verzoek en zal ervan uitgaan dat eerdere klantenrapporten goed zijn.

Voor grotere asfaltprojecten, van wegenbouw tot preventief onderhoud, bent u aan het juiste adres bij Latexfalt. Kijk voor meer informatie op de website Latexfalt.com

Het aanvragen van een offerte 

Voordat u een asfaltaannemer selecteert, maak een overzicht van verschillende aanbieders en breng kosten in kaart voor de geplande werkzaamheden. Daarnaast moet u ook een duidelijk idee hebben van hoe lang de werkzaamheden zullen duren. Vraag dus naar een globaal tijdschema voor uw asfaltproject. 

Zorg er ook voor dat in de offerte wordt vermeld welk type asfalt zal worden gebruikt en welke lagen van bescherming eventueel nodig zijn. Op die manier vraagt u een schriftelijk en gedetailleerde offerte aan dat perfect is voor het vergelijken van verwachte kwaliteit, verantwoordelijkheid en professionaliteit van elke aanbieder. Zorg er wel voor dat alle offertes dezelfde werkzaamheden en onderdelen omvatten, zodat ze gemakkelijk kunnen worden vergeleken. 

Tot slot willen we benadrukken dat u niet moet vergeten dat onafhankelijke asfalteerders vaak dezelfde vaardigheden kunnen hebben als grotere bedrijven, maar minder in rekening brengen. Wees ook op uw hoede voor offertes die ongewoon hoog of laag lijken. Een lage offerte kan namelijk betekenen dat de verwachte kwaliteit in gevaar komt te staan, terwijl een te hoge offerte kan aangeven dat de aannemer het te druk heeft om de klus te klaren.