Compleet Zakelijk
Image default
E-commerce

Wat zijn de kosten van ritsscreens en solar screens voor jouw bedrijf?

Als ondernemer ben je altijd op zoek naar manieren om je bedrijf te verbeteren en kosten te besparen. Een van de aspecten waar je wellicht nog niet aan hebt gedacht, is het investeren in ritsscreens en solar screens. Deze innovatieve zonweringssystemen kunnen niet alleen zorgen voor een aangenamere werkomgeving, maar ook bijdragen aan een lagere energierekening. Maar wat zijn nu precies de kosten van deze systemen? In dit artikel leggen we je uit wat ritsscreens en solar screens zijn en wat je kunt verwachten qua kosten.

Wat zijn ritscreens?

Een ritsscreen is een type zonwering dat bestaat uit een doek dat strak tussen twee zijgeleiders zit. Dit zorgt ervoor dat het doek altijd strak gespannen blijft, ook bij harde wind. Ritsscreens bieden uitstekende zonwering en zijn ideaal voor situaties waarin je de zon wilt weren zonder het zicht naar buiten te verliezen. Ze zijn geschikt voor zowel particuliere als zakelijke toepassingen, zoals kantoren, winkels en horecagelegenheden.

Wat zijn solar screens?

Een solar screen is een zonweringssysteem dat werkt op zonne-energie. Het doek wordt aangedreven door een ingebouwde zonnecel, waardoor er geen elektriciteit nodig is om het screen te bedienen. Dit maakt solar screens een milieuvriendelijke en energiebesparende oplossing voor zonwering.

Wat zijn de kosten van ritsscreens en solar screens?

De kosten van ritsscreens en solar screens zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de afmetingen, het type doek en de bediening. Om je een idee te geven van de kosten, geven we je hier een overzicht van de gemiddelde prijzen:

1. Ritsscreens: De kosten van ritsscreens variëren tussen de €150 en €400 per vierkante meter, afhankelijk van de gekozen opties en afmetingen. Hierbij zijn de montagekosten nog niet inbegrepen. Deze kunnen variëren tussen de €100 en €200 per screen, afhankelijk van de complexiteit van de montage.

2. Solar screens: De kosten van solar screens liggen over het algemeen iets hoger dan die van reguliere ritsscreens, vanwege de ingebouwde zonnecel. Je kunt rekenen op een prijs van ongeveer €200 tot €500 per vierkante meter. Ook hier zijn de montagekosten nog niet inbegrepen.

Hoewel de initiële investering in ritsscreens en solar screens dus relatief hoog kan zijn, is het belangrijk om te bedenken dat deze systemen op de lange termijn kunnen zorgen voor een besparing op je energiekosten. Door de zonwering wordt het binnenklimaat beter gereguleerd, waardoor je minder hoeft te koelen of te verwarmen. Bovendien draag je met solar screens bij aan een duurzamere bedrijfsvoering.

https://degalux.com/