Compleet Zakelijk
Image default
Bedrijven en samenleving

Digitale trends om naar uit te kijken in 2023

Het is een nieuw jaar, wat betekent dat het tijd is om na te gaan denken over de digitale trends die de manier waarop we werken en spelen in 2023 zullen vormgeven. Van augmented reality en 5G tot quantum computing en AI, er liggen heel wat spannende ontwikkelingen in het verschiet. Hier zijn slechts enkele van de digitale trends die we in 2023 in de gaten zullen houden.

5G 

Een van de meest besproken digitale trends voor 2023 is 5G. Deze volgende generatie draadloze technologie belooft snelheden tot 100 keer sneller dan 4G LTE, met een aanzienlijk lagere latentie. Dat betekent dat we eindelijk ultra-high-definition video kunnen streamen en grote bestanden kunnen downloaden zonder buffering of vertraging. 5G zal ook een nieuwe golf van verbonden apparaten en diensten mogelijk maken, van autonome auto’s tot telegeneeskunde. Hoewel 5G momenteel slechts in een handvol steden beschikbaar is, wordt verwacht dat het tegen het einde van 2023 landelijk in de VS uitgerold zal zijn. Dus als je nog geen 5G-compatibel apparaat gebruikt, is dit het moment om te upgraden.

Augmented Reality 

Een andere grote trend die we op de voet volgen is augmented reality (AR). Deze technologie legt computergegenereerde beelden bovenop de echte wereld, waardoor gebruikers kunnen interageren met digitale inhoud in een fysieke ruimte. AR is al uitgebreid gebruikt in speltoepassingen als Pokemon Go en Harry Potter: Wizards Unite, maar het potentieel ervan gaat veel verder dan entertainment. Zo zou AR binnenkort gebruikt kunnen worden voor navigatie, onderwijs en zelfs winkelen in de detailhandel. En nu Apple, Google en Microsoft allemaal fors investeren in de ontwikkeling van AR, is de kans groot dat het in 2023 een mainstream technologie wordt.

Kunstmatige intelligentie 

Kunstmatige intelligentie (AI) wordt elk jaar geavanceerder, en 2023 zal waarschijnlijk nog meer vooruitgang op dit gebied te zien geven. Dankzij doorbraken in machinaal leren en natuurlijke taalverwerking kan AI nu worden gebruikt voor taken als gezichtsherkenning en voorspellende analyses. En naarmate AI beter wordt in het begrijpen van en reageren op menselijk gedrag, kunnen we verwachten dat het op grotere schaal wordt gebruikt in de klantenservice, marketing en andere gebieden van het bedrijfsleven. AI zal ook een grote rol spelen bij de ontwikkeling van autonome voertuigen en slimme thuisapparaten. Dus als je AI-diensten zoals Siri of Alexa nog niet gebruikt, is dit het moment om in te stappen. Wist je dat kunstmatige intelligentie ook meespeelt bij het maken van cryptos? Deze kun je kopen bij Anycoindirect!