Compleet Zakelijk
Image default
Materialen

Welke stazakken zijn er allemaal?

Een handige manier om voedsel in te verpakken en op een gave manier in te presenteren zijn stazakken. Zo kun je er op een leuke manier koffiebonen, noten of thee in verpakken. Er zijn echter nogal wat stazakken op de markt tegenwoordig. Zo heb je prachtige stazakken van bio-based papier, maar ook speciale stazakken gemaakt van aluminium. In dit blog vertellen we je wat meer over verschillende soorten stazakken die er zijn en wat de verschillende voordelen zijn. 

Wat is een stazak?

Een stazak is een zak die zonder hulp uit zichzelf rechtop blijft staan. Dit geldt zowel voor wanneer de zak gevuld is, als wanneer deze gevuld wordt. De zak blijft mooi rechtop staan dankzij de handige stabodem. Ze hebben namelijk een stabiele bodemvouw. De stakzakken zijn over het algemeen hersluitbaar. Hierdoor kun je er makkelijk tussendoor iets uit halen. Iets erbij doen is natuurlijk ook mogelijk. De inhoud van de stazakken is erg variabel. Zo heb je kleine zakken van 100 tot 200 milliliter. Er zijn echter ook grote zakken van wel 3000 tot 5000 milliliter. Over het algemeen zijn alle stazakken voedselveilig en BPA-vrij. Zo passen er diverse soorten levensmiddelen in.

Bio-based zakken van papier

Tegenwoordig is duurzaamheid niet meer een term waar we om heen kunnen. Iedereen moet iets met duurzaamheid, wil iets van duurzaamheid en moet gewoonweg steeds duurzamer gaan ondernemen. Dit is ook niet zonder reden. Uit onderzoek blijkt dat consumenten duurzaamheid steeds belangrijker gaan vinden. Voor de duurzame ondernemer is daarom een bio-based zak van papier een ware uitkomst. Deze zakken kunnen gewoon na gebruik worden verwerkt met het GFT-afval. Het kan vervolgens in industriële composteerinstallaties gecomposteerd worden. De zakken matchen goed met biologische of duurzame producten. Zo heb je een compleet duurzaam product.

Stazakken van aluminium

In bio-based stazakken van papier kun je geen vloeistoffen verpakken. Zoek je een zak waarin dit wel kan? Dan kan je kiezen voor aluminium stazakken. Dit is een bijzonder gebruiksvriendelijke verpakking. In deze stazakken kun je op een prima manier voedsel verpakken. Zo kun je er droogvoedsel in verpakken. Denk bijvoorbeeld aan koffiebonen of thee. Ook is het mogelijk om er vloeibaar voedsel in te verpakken, zoals bijvoorbeeld een kruidenpasta. De aluminium buitenlaag beschermt de inhoud van de zak onder andere tegen UV-straling. Van buitenaf kun je niet de inhoud van de zak zien. Om de inhoud van de zak te herkennen, kun je een etiket op de buitenkant plakken.  

Stazakken met venster

Naast stazakken van aluminium en bio-based papier heb je nog vele andere stazakken. Zo zijn er ook nog stazakken van gewoon kraftpapier, zwart- en wit aluminium en plastic. Al deze zakken bestaan uit een geheel. Wil je nu gaan voor een product dat de inhoud van jouw zak op een leuke manier presenteert? Dan kun je het beste kiezen voor stazakken met venster. Stazakken met venster bestaan bijvoorbeeld uit kraftpapier, of aluminium, maar hebben ook een venster. Middels dit venster heb je een mooi zicht op je verpakte producten. Een stazak met venster is op deze manier een mooie zak om bijvoorbeeld luxe noten in te verpakken en te presenteren.

https://www.profipack.nl/folie-zakken/zakken/stazakken