Compleet Zakelijk
Image default
Detailhandel

Hoe kun je comfortabel zitten op het werk of thuis

Als je veel kantoorwerk doet is het erg belangrijk om goed te kunnen zitten. Heb je op kantoor een goede ergonomische bureaustoel en werk je ook regelmatig thuis dan ben je wellicht op zoek naar een goede stoel om op te zetten. Wij leggen graag uit waar je rekening mee moet houden als je een nieuwe bureaustoel of een nieuwe zitbal gaat kopen. Je kunt altijd de beste bureaustoel en beste zitbal alvast bekijken.

Waar moet je rekening mee houden bij een goede bureaustoel

Aanpasbare hoogte: Voor een optimale zithouding is het belangrijk dat je stoel goed zit en dat je de stoel hoger en lager kunt zetten.

Verstelbare leuningen: Met verstelbare leuningen kun je de perfecte zithouding creeeren. Zo kun je met verstelbare leuningen de leuning wat verder naar voren of naar achteren zetten zodat je je arm goed op de leuning kunt leggen.

Verstelbare rugleuning: Veel bureaustoelen hebben de mogelijkheid om de rugleuning vast te zetten op een vaste positie. Ook kun je de rugleuning vaak los zetten zodat je zelf met je gewicht wat naar voren en naar achteren kunt bewegen.

Zitdiepte en breedte: Een bureaustoel is er in verschillende maten, voor mensen met langere benen is het belangrijk dat de zitdiepte diep genoeg is en als je wat groter en breder bent is het belangrijk dat het zitvlak breed genoeg is zodat je goed en comfortabel zit.

Verder is de kwaliteit van de stoel natuurlijk belangrijk, degelijke poten en degelijk materiaal zorgen er voor dat de stoel lekker lang mee gaat. Deze stoelen zijn wellicht iets duurder maar je kunt er zoveel meer plezier van hebben. Kies je voor een ergonomische bureautstoel dan koop je een bureaustoel die je perfect kunt afstellen op de juiste werkhouding waarmee je dus ergenomisch en verantwoord kunt werken.

Zitbal op kantoor of voor het thuiswerken

Steeds vaker zie je naast een normaal bureau op kantoor zithoekjes waar je even lekker kunt werken. Een voorbeeld hiervan is om een aantal leuke zitballen neer te leggen. Je hebt ook ergonomische zitballen waar je heerlijk in kunt werken. Lekker met je laptop op een zitbal ontspannen werken als je even niet in de papieren hoeft maar gewoon lekker relax wilt zitten met een laptop. Met een goede zitbal kun je prima een hele dag werken.