Compleet Zakelijk
Image default
Detailhandel

Wanneer heb je een loonafvuller nodig?

Gespecialiseerde loonafvuller voor het verpakken van je producten

Wie voedingsmiddelen op de markt brengt, heeft ook te maken met het verpakken ervan. Wil je je saus of dressing in een stickpack verpakken? Of wil je je soep luchtdicht verpakken in potten? Een loonafvuller ontzorgt je en kan je product altijd met het juiste verpakkingsmateriaal verpakken. Zowel producten die vloeibaar zijn, een poedervorm hebben of onder stukgoederen vallen, worden door deze bedrijven volgens de kwaliteit- en veiligheidsregels verpakt.

Contractverpakker werkt volgens de geldende regels

Een loonafvuller wordt ook wel een contractverpakker of co-packer genoemd en kan het hele verpakproces verzorgen. Hierbij let het bedrijf uiteraard op de verpakkingseisen die voor Nederland en andere landen gelden. Van sachets voor proefmonsters van een nieuw product tot stazakken met een voorgevormde bodem, een co-packing bedrijf kan je adviseren over de verpakking die je het beste kan kiezen en zorgt daarnaast voor het afvullen. Zowel de kwaliteit als de houdbaarheid van je product nemen toe met een goede verpakking.

Verpakproces van A tot Z uitbesteden

De speciaal opgeleide medewerkers van de loonafvuller vullen je producten af in de gewenste verpakking, zoals een pillowbag of stickpack. Om de productveiligheid te garanderen, is dit is mogelijk onder metaaldetectie. In verband met allergenen vindt het afvullen gescheiden plaats. Het verpakkingsbedrijf kan ook een etiket of label toevoegen en het product desgewenst kartonneren. Zo is je product heel herkenbaar voor de gebruiker. Uiteraard worden verse producten gekoeld bewaard, wanneer dit nodig is.

Professionele verpakker inschakelen

Een van de loonafvullers die je graag adviseert over verpakkingsmogelijkheden, is Macropack. Deze specialist biedt alle soorten diensten aan op het gebied van het verpakken van food en non-food. De onderneming heeft moderne verpakkingslijnen en verzorgt verpakkingen in diverse talen. Een hoge kwaliteit wordt gegarandeerd door het FSSC 22000-certificaat en het SKAL-certificaat voor het afvullen van biologische producten.

https://www.macropack.nl/