Compleet Zakelijk
Image default
Elektronica en elektriciteit

4 handige cloud-oplossingen voor bedrijven

Nu we steeds meer hybride werken, worden cloud-oplossingen ook belangrijker. Cloud-oplossingen zorgen er namelijk voor dat werknemers op elke locatie aan de slag gaan in hun eigen digitale werkomgeving. Maar wat houden deze oplossingen nu precies in? En welke zijn het handigst voor jouw bedrijf? Wij zetten het hieronder voor je op een rijtje.

1. Printen in de cloud

Met een cloud printer zijn de drivers (printerstuurprogramma’s) online opgeslagen in plaats van lokaal. Je verstuurt via het internet (de cloud) opdrachten naar de printer. Dit biedt veel flexibiliteit voor je werknemers: zij kunnen printen op alle apparaten vanaf elke locatie. Zelfs aan de andere kant van de wereld! Je hoeft alleen maar verbonden te zijn met het internet.

2. Vergaderen in de cloud

Vergaderen in de cloud is ideaal wanneer je werknemers hybride werken. Zij kunnen thuis of op kantoor online vergaderingen bijwonen. Deze virtuele vergaderruimte is ook handig voor een tussentijds overleg. 

We horen je nu denken: ‘Hoe zit het dan met vergadermaterialen?’ In het verleden gebruikten we immers een whiteboard en flipover om aantekeningen op te maken. Ook in virtuele vergaderruimtes kun je gebruikmaken van whiteboards.

Doordat dit online notitieborden zijn, sla je aantekeningen ook stukken makkelijker op. Daarnaast kunnen werknemers ook eenvoudiger documenten en presentaties laten zien via de deelfunctie. Win-win!

3. Microsoft 365 in de cloud

Het populaire cloudplatform Microsoft 365 mag niet ontbreken in dit rijtje. Microsoft 365 biedt werknemers flexibiliteit én gemak. Zo hebben zij op elke plek eenvoudig toegang tot bestanden, e-mails en agenda’s. Hierdoor hoef je ook geen software meer te installeren op verschillende bedrijfsservers of laptops van de zaak. En het allerbelangrijkste: gegevens zijn veilig opgeslagen in de cloud!

4. Bellen in de cloud met VoIP

VoIP (Voice over Internet Protocol) staat voor cloud-telefonie en biedt veel voordelen. Bellen is stukken goedkoper, omdat de telefooncentrale in de cloud staat in plaats van fysiek op locatie. VoIP laat vaste en mobiele telefonie samensmelten in één, waardoor werknemers beter bereikbaar zijn.

Je kunt bijvoorbeeld met een vast nummer vanaf je mobiel bellen, waardoor de ontvanger het vaste nummer ziet. Andersom kan dit natuurlijk ook! Er bestaan nog veel meer cloud-oplossingen voor je bedrijf. Wanneer je overgaat op meerdere oplossingen, schakel je het beste een gespecialiseerd bedrijf in. Zij kijken welke het beste passen bij jouw organisatie.

Daarnaast kun je jezelf ook altijd oriënteren op internet. Kies je voor één cloud-oplossing, zoals in de cloud printen? Dan kun je ook kijken naar een bedrijf dat cloudprinters aanbiedt, zoals 123zakelijk.