Compleet Zakelijk
Image default
Grote bedrijven

Duurzaamste bedrijven in Limburg

Nederland staat wereldwijd bekend om zijn inzet voor duurzaamheid. De provincie Limburg vormt hierop geen uitzondering. In de prachtige regio in het zuiden van Nederland vinden we tal van bedrijven die zich richten op duurzaamheid milieubewustzijn. In deze blog willen we enkele van de duurzaamste bedrijven in Limburg in de schijnwerpers zetten.

Ecobliss Pharma

Ecobliss Pharma is een bedrijf dat gespecialiseerd is in duurzame verpakkingsoplossingen voor de farmaceutische industrie. Ze werken met milieuvriendelijke materialen en hebben altijd goed klantencontact om het gewenste product te krijgen.

Innovatie en duurzaamheid staan hoog in het vandaal bij Ecobliss Pharma. Niet alleen maken zij verpakkingen, ook verkopen ze machines die de verpakkingen maken. Lees hier meer over Ecobliss Pharma.

Brightlands

Brightlands heeft vier innovatiecampussen verspreid over Limburg. Iedere campus heeft zijn eigen specialisatie. In Geleen is de campus gericht op chemie. In Maastricht focust de campus zich op gezondheidszorg. In Heerlen staat de economie centraal. Hier richt de campus zich op data science en smart services. In Venlo ligt de focus op voedselinnovatie.

Er werken in totaal 30.000 mensen. Iedere dag worden er innovaties bedacht op het gebied van duurzaamheid, gezondheid en digitalisering. Ook wordt er nauw samengewerkt met verschillende hogescholen, universiteiten en bedrijven.

Gulpener Brouwerij

In het Zuid-Limburgse heuvelland ligt de Gulpener Brouwerij. Dit is een familiebedrijf dat al sinds 1825 bestaat. De brouwerij staat bekend om zijn vooruitstrevende en duurzame benadering van het brouwproces.

Wat Gulpener uniek maakt is dat het gebruik maakt van lokale ingrediënten. Ze gebruiken hop, gerst, water en gist wat uit de regio komt. Dit bekent dat niet alleen de ingrediënten van hoge kwaliteit zijn, maar ook dat ze de lokale boeren ondersteunen.

Door de jaren heen heeft Gulpener verschillende prijzen gewonnen voor hun bier en hun duurzame initiatieven. Dit is een erkenning voor zowel hun vakmanschap als inzet voor duurzaamheid.

http://bnontwerp.nl/