Compleet Zakelijk
Image default
Onderwijs en opleiding

Wat leer je in de NLP Practitioner opleiding?

Wanneer we onze eigen manier van reageren en communiceren opmerken, kan dat heel onaangenaam zijn. Dit komt omdat we ons gevangen kunnen voelen in een situatie waarin er geen andere opties zijn dan te handelen of te reageren zoals voorheen met dezelfde oude emoties: woede, verdriet… Maar wacht! Je hoeft het hier niet meer mee te doen-je bent niet gek! Het goede nieuws dat ik wil delen zal ervoor zorgen dat al die gevoelens snel verdwijnen zonder dat je er ook maar enige moeite voor hoeft te doen; wist je dat een NLP practitioner training ons leert hoe?
Ik ben erg enthousiast om je meer te vertellen, dus blijf alsjeblieft nog even hangen na het lezen van deze paar regels 🙂

NLP in het kort 

NLP is kort voor Neuro-Linguïstisch Programmeren. Het is een reeks technieken die gebruikt worden om je denk- en gedragspatronen te veranderen en je zo te helpen je gewenste resultaat te bereiken. NLP is gebaseerd op het idee dat onze gedachten, taal en gedragingen allemaal invloed hebben op onze neurologie, die vervolgens onze emoties en onze fysiologie beïnvloedt. Dus door onze gedachten, taal en gedragspatronen te veranderen, kunnen we onze neurologie veranderen en als gevolg daarvan veranderen hoe we ons voelen en wat we kunnen doen. NLP wordt soms vergeleken met hypnose of meditatie, maar het is meer een gereedschapskist van technieken die je kunt gebruiken om verschillende dingen te bereiken. Je zou bijvoorbeeld NLP kunnen gebruiken om een angst te overwinnen, of om je communicatievaardigheden te verbeteren. Er zijn veel verschillende toepassingen voor NLP, dus het is echt aan jou waar je het voor wilt gebruiken.

Waarom een NLP cursus? 

Als je je afvraagt of je wel of niet een NLP cursus moet volgen, zijn er een paar dingen om te overwegen. Ten eerste, wat is je doel met het volgen van de cursus? Wil je je communicatievaardigheden verbeteren, meer leren over hoe de geest werkt, of allebei? Als je het niet zeker weet, volg dan je intuïtie; de kans is groot dat als de cursus je aanspreekt, dat is omdat je er op de een of andere manier baat bij hebt. Ten tweede, wat is je budget? Er zijn veel verschillende cursussen beschikbaar, en de kosten kunnen sterk variëren. Bedenk dat de duurste optie niet per se de beste is; vaak bieden cursussen met een gemiddelde prijs evenveel waarde als hun duurdere tegenhangers. Tenslotte, hoe ziet je schema eruit? Zorg ervoor dat je de tijd zult kunnen besteden die nodig is om het meeste uit de cursus te halen. Als je al deze vragen kunt beantwoorden, dan ben je klaar om de sprong te wagen en je in te schrijven voor een NLP cursus!