Compleet Zakelijk
Image default
Telecommunicatie

iPhone 14 (Pro) is gelanceerd: wat is er nieuw?

We moesten als fanatieke Apple-fans een jaartje geduldig wachten, maar op 6 september was het eindelijk weer zo ver: het jaarlijkse Apple-event met lancering van de nieuwe iPhone 14-serie. Waar Apple afscheid heeft genomen van het Mini-model, is daar de iPhone 14 Plus voor in de plaats gekomen. Voor dit model moet je wel iets langer geduld hebben: dit toestel is vanaf 7 oktober in de winkels en online verkrijgbaar. De iPhone 14 daarentegen is vanaf 16 september verkrijgbaar. Op de vraag of de iPhone 14 het geld waard is, geven we in dit artikel antwoord. Lees snel verder!

Is de iPhone 14 zijn geld waard?

In tegenstelling tot de iPhone 14 Pro, die een aanzienlijke upgrade heeft ondergaan, komt de iPhone 14 toch wat minder goed uit de verf volgens verschillende sites die het toestel en de specificaties onder een vergrootglas hebben gelegd. Dit heeft mede met de prijs te maken. Het toestel is namelijk niet zo kosteneffectief als de iPhone 13 na zijn prijsverlaging. Daarbij hebben de iPhone 14 en iPhone 14 Plus de minste upgrades ondergaan. Wist je bijvoorbeeld dat de iPhone 13 en iPhone 14 dezelfde processor gebruiken? Dit betekent dat ze vergelijkbare prestaties hebben. Bovendien is de camera vergelijkbaar en is de iPhone 14 slechts 1 gram lichter. Kijkend naar het prijsverschil, is de iPhone 13 ongeveer $87 goedkoper dan de iPhone 14. Het belangrijkste is eigenlijk dat er gewoonweg niet veel upgrades op de telefoon zijn en dat maakt de aanschaf van een iPhone 14 een stuk minder aantrekkelijk voor veel mensen. Oh, en hadden we al verteld dat de iPhone 14 nog steeds een glazen achterkant heeft? Precies. Voor het oog fraai, maar je wilt niet dat hij met een doffe klap op de grond valt. Dit betekent dus dat jouw telefoon niets is zonder een stevig iPhone 14 hoesje, bijvoorbeeld van Casimoda.

Een grotere batterij met meer capaciteit

Is er dan niks positiefs te melden? Jawel. De iPhone 14 heeft wel een langere batterijduur. Hierdoor kun je ongeveer 1 uur langer video’s afspelen, 1 uur langer afspelen van streaming media en 5 uur langer muziek luisteren. Het houdt echter niet over als je veelvuldig op het scherm van je telefoon kijkt. Een powerbank in combinatie met een telefoonhoesje aanschaffen is daarom geen overbodige luxe. Hecht je veel waarde aan de batterijduur van jouw smartphone, dan is de iPhone 14 Plus een betere keuze.